Ny sommervin på gang. Denne gangen en hvit kvalitetsvin og smaksbombe av rang.
2013 Chateau Carbonnieux Grand Cru Classe Pessac-Leognan i Bourdeaux.
Bordeaux er kjent for sine meget gode røde viner, men de har faktisk også noe toppviner i hvitt som er helt "stunning".
Laget på 70% Sauvignon Blanc og 30% Semillon i Gironde.
Denne er lys strågul med grønnskjær i fargen.
Duften treffer deg mitt i nesa med blomsterduft av fioler, sitrus, syrlige grønne epler og mineraler. Flint, våt stein, tang og salt sjø. I munnen fortsetter blomsteraromaene å dominere. Dette er en vin som gir tydelig assosiasjoner til fullmoden grapefrukt og som brer om seg bakerst i munnhulen. Ved neste nivå og i svelget følger igjen nyanser av mineralitet og flint, ørlite hint av eik og treverk. Nye ettersmak som brer om seg og holder smaksløkene i spenn til den siste dråpen er svelget og fortært. Lett og vått treverk, noe fatlagring, tropiske frukter som igjen overtar smaksbilde og sitter igjen med en lang, lang ettersmak. Eneste minus må være at syra er fortsatt litt stram, men gi denne vinen nok tid på langs i kjeller i 3-5 år til, så blir dette en "høydare" av en toppvin. 91-92 p.
Tilgjengelig på Vinmonopolet til kr 331,- Vel verd hver eneste krone.
En nydelig vin på terrassen en varm sommerkveld med godt matfølge....
Grillede chili-marinerte scampi, på en seng av ruccola og aioli. Focacciabrød med olivenolje og flaksalt. Så enkelt kan det gjøres, men du verden hvor godt det smaker!
PS!
Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.
fredag 3. juli 2015
2013 Chateau Carbonnieux Grand Cru Classe de Graves, Pessac-Leogna
MIN VINPROFIL
Interessen for vin startet vel egentlig i 1985 da jeg fikk smake 1982-årgangen til Chateau Talbot. Siden det har jeg vært «hektet» på klassiske Bordeaux viner. Jeg startet med å kjøpe meg opp på det jeg kom over av 1982-årgangen fra dette distriktet og som var til en overkommelig og fornuftig pris på den tiden. Sitter fortsatt med en god del flasker igjen fra en av forrige århundrets store årganger. Etter hvert har også andre klassiske franske distrikter og viner fått innpass, slik som Bourgogne og Champagne. I de siste årene har jeg også inkludert Piemonte og Toscana viner, samt noe fra Spania, Portugal og USA. Og ikke minst å forglemme Riesling fra Tyskland.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mest leste innlegg
-
Røverkjøp på Vinmonopolet ( Svenskedödaren ) Måtte prøve meg på denne Barbaresco'en fra Pietro di Campo, etter masse omtale i divers...
-
1983 Chateau Margeaux Cabernet Sauvignong Sommeren er definitivt over og da er det på tide å vende nesen og smaksløkene m...
-
Ikke bare Fransk vin som vokser ved langtidslagring I dag har jeg plukket fram en perle av en Italiener fra Montalcino i Toscan...
-
Hvilken vin skal man velge til hvit asparges? Nå har endelig den ferske hvite aspargesen kommet i butikkene. Denne meget flotte, ele...
-
Ny Pauillac legende skapt av Parker og Suckling En ny "hype" eller en ny legende? Chateau Pontet-Canet er opprinnelig en f...
-
Den legendarisk produsenten Angelo Gaja Kilde: Gaja fra Wikipedia Gaja er en italiensk vinprodusent fra Piemonte-regionen i distrik...
-
En stor og flott vin, men en vanskelig årgang En meget lett gjenkjennelig etikett. Chateau Pichon-Longueville Baron er en 2re Cru Cl...
-
Chablis, opp mot sitt beste? I hvertfall en av Chablis aller beste produsenter. Domaine Duplessis ble startet i 1895 og drives ...
-
Melodisk eleganse fra Puligny-Montrachet Her har vi nok en gang kommet over en elegant, tørr, kompleks og flott hvit Burgunder fra ...
-
Overtruffen viltvin fra Chateauneauf de Pape Her kommer en helt fantastisk vin fra Chateauneuf de Pepe og fra Familie Perrin. Denne er e...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar