PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 3. juli 2015

2013 Chateau Carbonnieux Grand Cru Classe de Graves, Pessac-Leogna

Ny sommervin på gang. Denne gangen en hvit kvalitetsvin og smaksbombe av rang.

2013 Chateau Carbonnieux Grand Cru Classe Pessac-Leognan i Bourdeaux.


Bordeaux er kjent for sine meget gode røde viner, men de har faktisk også noe toppviner i hvitt som er helt "stunning". 

Laget på 70% Sauvignon Blanc og 30% Semillon i Gironde. 

Denne er lys strågul  med grønnskjær i fargen. 

Duften treffer deg mitt i nesa med blomsterduft av fioler, sitrus, syrlige grønne epler og mineraler. Flint, våt stein, tang og salt sjø. I munnen fortsetter blomsteraromaene å dominere. Dette er en vin som gir tydelig assosiasjoner til fullmoden grapefrukt og som brer om seg bakerst i munnhulen. Ved neste nivå og i svelget følger igjen nyanser av mineralitet og flint, ørlite hint av eik og treverk. Nye ettersmak som brer om seg og holder smaksløkene i spenn til den siste dråpen er svelget og fortært. Lett og vått treverk, noe fatlagring, tropiske frukter som igjen overtar smaksbilde og sitter igjen med en lang, lang ettersmak. Eneste minus må være at syra er fortsatt litt stram, men gi denne vinen nok tid på langs i kjeller i 3-5 år til, så blir dette en "høydare" av en toppvin. 91-92 p.
Tilgjengelig på Vinmonopolet til kr 331,- Vel verd hver eneste krone.

En nydelig vin på terrassen en varm sommerkveld med godt matfølge....
Grillede chili-marinerte scampi, på en seng av ruccola og aioli. Focacciabrød med olivenolje og flaksalt. Så enkelt kan det gjøres, men du verden hvor godt det smaker!

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg