PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

torsdag 2. juli 2015

1999 Billecart-Salmon Cuveé Nicolas Francois Billecart Brut

Kvalitets Champagne

"A magnum is the perfect size for two gentlemen - provided one of them is not drinking"
- Sir Winston Churchill.


Billecart-Salmon


En meget flott og knallgod Champagne. Anbefalt som en av de aller beste til under kr 1.000. Denne koster kr 625 på Vinmonopolet, riktignok i BU.

Her har vi en Champagne som nå har passert 15 års lagring. "Gogget" i 2011 (Degorgert=korkes om, samt døde gjærsopper fjernes).


Denne champagnen er en "Blanc de Noir" og er laget på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay.

Lys, lys strågul i farge. Flott mouse og masse fine små bobler. Duft av sitrus og bakst med en elegant og rik duft. I munnen vil du tydelig kjenne den typiske smaken av Pinot Noir druen med røde modne bær, kjeks og frisk sitrus. Utrolig flott syre som gir en tydelig og lang ettersmak.


Had to celebrate today and I pick a really good one... Because I deserved it! 

Very fresh, floral and fruity in the nose. Lemon, peach and hazelnut on the palate. Elegant, one-dimensional and tight with nice, small dancing bobles; amazingly long finish.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg