En ny fantastisk "Hvit Italiener"
Faktisk kan Italienere også lage god hvitvin. Favoritten er Pieropan fra Saove, men her fikk jeg en liten overraskelse. Anbefalt av en lokal vinhandler i Stresa i Piemonte.
Litt av en smaksbombe, kanskje litt i søteste laget på anslag, men du verden for en syre og balanse. Masse friske frukter og mineralitet som vokser etterhvert som vinen angriper smaksløkene i munnhulen. Lag på lag med smaker dukker opp. Blomster, krydder og fatnotater sitter lenge i og gir en lang deilig ettersmak. Denne var vel verd de 23 € som den kostet.
PS!
Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.
mandag 13. juli 2015
2012 Borgo San Daniel Arbis Blanc Mauri Vignaioli
MIN VINPROFIL
Interessen for vin startet vel egentlig i 1985 da jeg fikk smake 1982-årgangen til Chateau Talbot. Siden det har jeg vært «hektet» på klassiske Bordeaux viner. Jeg startet med å kjøpe meg opp på det jeg kom over av 1982-årgangen fra dette distriktet og som var til en overkommelig og fornuftig pris på den tiden. Sitter fortsatt med en god del flasker igjen fra en av forrige århundrets store årganger. Etter hvert har også andre klassiske franske distrikter og viner fått innpass, slik som Bourgogne og Champagne. I de siste årene har jeg også inkludert Piemonte og Toscana viner, samt noe fra Spania, Portugal og USA. Og ikke minst å forglemme Riesling fra Tyskland.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mest leste innlegg
-
Røverkjøp på Vinmonopolet ( Svenskedödaren ) Måtte prøve meg på denne Barbaresco'en fra Pietro di Campo, etter masse omtale i divers...
-
1983 Chateau Margeaux Cabernet Sauvignong Sommeren er definitivt over og da er det på tide å vende nesen og smaksløkene m...
-
Ikke bare Fransk vin som vokser ved langtidslagring I dag har jeg plukket fram en perle av en Italiener fra Montalcino i Toscan...
-
Hvilken vin skal man velge til hvit asparges? Nå har endelig den ferske hvite aspargesen kommet i butikkene. Denne meget flotte, ele...
-
Ny Pauillac legende skapt av Parker og Suckling En ny "hype" eller en ny legende? Chateau Pontet-Canet er opprinnelig en f...
-
Den legendarisk produsenten Angelo Gaja Kilde: Gaja fra Wikipedia Gaja er en italiensk vinprodusent fra Piemonte-regionen i distrik...
-
En stor og flott vin, men en vanskelig årgang En meget lett gjenkjennelig etikett. Chateau Pichon-Longueville Baron er en 2re Cru Cl...
-
Chablis, opp mot sitt beste? I hvertfall en av Chablis aller beste produsenter. Domaine Duplessis ble startet i 1895 og drives ...
-
Melodisk eleganse fra Puligny-Montrachet Her har vi nok en gang kommet over en elegant, tørr, kompleks og flott hvit Burgunder fra ...
-
Overtruffen viltvin fra Chateauneauf de Pape Her kommer en helt fantastisk vin fra Chateauneuf de Pepe og fra Familie Perrin. Denne er e...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar