PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

søndag 26. juli 2015

2014 Vietti Roero Arneis

Nok en hvitvin fra en meget godt kjent produsent, men for sine røde utmerkede Barolo'er. 



Her med en Arnes drue i hvitt. 

Lys, blek gylden gul farge med tendenser mot en lys grønn kant.


Betegnelse: Roero Arneis DOCG Druer: 100% Arneis
Vinifikasjon: Druene er valgt fra vinmarker som ligger i midten av Roero-området, i Santo Stefano Roero. Vinmarkene er plantet med 4,500 til 5,000 planter per hektar. Høsting og pressing begynner i midten av september, av druer fra 25 år gamle vinstokker i Santo Stefano Roero. Alkoholisk gjæring foregår i autoklav av rustfritt stål ved lav temperatur (10-12° C) for å bevare noe naturlig CO2 fra fermenteringen.
Aldring: Det er ingen malolaktisk gjæring som bevarer syre og friskhet. Vinen er lagret i rustfrie ståltanker før tapping.
Beskrivelse: Blek solskinn gul farge med friske blomster, sitrus og melon aromaer med hint av mandel. En ikke-eiket, tørr, middels fyldig hvitvin med skarp syrlighet. Arneis en velbalansert, elegant vin med god kompleksitet og en lang ettersmak.
Matfølge: Som en aperitiff med lys hors d'oeuvres, crudités, sjømat, salater, lette supper, kalvekjøtt, svinekjøtt, kylling og kremet ost.

Alkohol: 12,95% Alc. vol. Totalt surhet: 5,60 g / l. Total tørrstoff: 16,20 g / l.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg