PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

tirsdag 28. juli 2015

Skreifiske i Lofoten, Mars 2015

Så en liten egeninnsats for matauka. Til årets Lofotfiske dro en gjeng med "middelaldrende herrer" opp til Sørvågen i Lofoten for å prøve seg på årets skrei. Det ble satt av en langhelg fra torsdag 19. mars til søndag 22. mars 2015. Været de første dagene gjorde at det ble landligge, men endelig på lørdag 21. mars dro vi ut på Vestfjorden. Der bølget det fortsatt bra med dønninger på et par-tre meter og de fleste av oss syv herrene måtte gi tapt og bøye seg over ripa for å tømme seg. Men de sterkeste og minst følsomme av herrene forsatte å fiske og dro i land den ene skreien etter den andre. Noen dro sågar opp 2 skrei på samme snøre. De største veide nok opp mot 10-12 kg.

Rett fra kroken til kummen for sløying og filetering.


Ferskere fisk enn dette skal det vanskelig la seg gjøre å servere.
Kun litt over en time siden den ble dratt opp på Vestfjorden.
Og til fersk skrei hører en god Burgunder til. Her i både hvit og rød utgave.


Smaksnotat på vinene kom litt sent, men følger her:

2013 Maison Albert Bichot, Chassagne-Montrachet Blanc
Gylden og klar strågul farge. En ganske intens duft av fat og eik, røyk og krydder. Nydelig anslag på ganen som gir smak av karameller og smør med hint av fersken og mango. Flott fruktig syre som balanserer godt. Nydelig ettersmak av mer eik og smør og honning. Kanskje litt overdreven mot den vevre smaken i det rene fiskekjøttet. Men likevel en meget elegant og flott vin. 91 poeng.

Tilgjengelig på Taxfree Gardermoen til kr 299,00

2009 Louis Jadot, Beaune Les Avaux

En medium Burgunder, med en flott duft av røde frukter, kirsebær, tranebær og et hint av eik i nesen. Munnfølelsen gir heller en tynn aroma med en middels snill syre og gane. Her mangler det noe tanniner(?). Heller ingen overdreven lang avslutning. Igjen noen røde frukter og .... langt der inne en svak, svak smak av eik og fat. Dette var nok den svakest av Burgunderne som ble servert denne kvelden. 89 poeng

Tilgjengelig på Taxfree Gardermoen til kr 299,00

2008 Maison Albert Bichot, Corton Grand Cru

En herlig duft av fruktig kirsebær, modne jordbær og bringebær med en touch av parfyme i nesen. God munnfølelse og middels syre med smak av ripsgelé, lakris og mer jordbær. En tett og rustikk avslutning. Mangler kanskje litt fylde i finish og på lengde. Ellers en veldig god vin. Vil nok trenge ytterligere 3-5 års lagring før den når toppen. Dette gjør den til et ganske bra valg i forhold til andre viner fra samme Grand Cru. 90 poeng
Tilgjengelig på Taxfree til kr 549,00

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg