PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

søndag 26. juli 2015

Restaurant Magnus & Magnus, Gøtebrg

Middag på Restaurant Magnus & Magnus i Gøteborg 21. July 2015

Menyforslag og anbefaling kom fra kelner: 
Kökets Fyra
LÖK, POTATIS, STENBITSROM & GRÄSLÖK
Onion, potato, lumpfish roe & chives

LAMM, MOROT, DRAGON & LAKRITS
Lamb, carrot, tarragon & liquorice

OXTARTAR AV ANGUS, OXALIS & SENAPSFRÖ
Beef tartar, oxalis & mustard seed

HAVTORN, MOROT, HONUNG & GETMJÖLK
Sea bucktorn, carrot, honey & goat milk


Til dette kan man velge mellom 2 vin-pakker:
Klassisk eller Moderne. (Sägen eller Äventyr)

Äventyr bestod av diverse naturviner og økologiske. Dermed ble denne droppet, så lenge naturviner fortsatt smaker litt for mye stall og fjøs.
Gikk derfor for den Klassiske vin menyen.

En meg positiv overraskelse var vinen fra Oregon og Washington State i USA.
Vin de Tabula Rasa (Syrah Et CEI)

En meget god vin. Mørk rød i fargen. Typisk Syrah duft og smak. Passer meget godt til mørk kjøtt og til vilt. Her matcher denne Angus biffen perfekt. Masse røde bær med tydelig innslag av krydder på duft. Et godt anslag i munnen med tydelig smak av røde bær (kirsebær og solbær), sort pepper, tobakk, vanilje og trøffel, samt en lett touch av fat og eik. Silkemyke tanniner og en god fet smørsmak i finish gjør denne vinen veldig lettdrikkelig.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg