PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

Home

Velkommen til "myWineBlog"Som nevnt over her vil jeg skrive og publisere smaksnotater fra noen av mine gode vinopplevelser og dele dette med dere i denne bloggen. Bakgrunner er å prøve å videreformidle mine enkle smaksnotater og erfaringer med god kvalitetsvin til de som har interesse og ønsker litt enkel veileding om god vin. Samtidig vil jeg anbefale gode vinkjøp på Vinmonopolet (VP) og i Bestillingsutvalget (BU), samt på Taxfree og ev. på "Systemet" (SB) hos søta bror. Vil spesielt omtale gode kjøp på viner og "røverkjøp" man kanskje ikke legger merke til og da går glipp av. Jeg håper også at noen tar seg tid til å kommentere på innlegg, kom også med forslag og stille gjerne spørsmål ol. Jeg skal prøve å svare så godt det lar seg gjøre og innen rimelig tid. Noen ganger kan det nok ta noe tid før jeg rekke å svare, da jeg driver dette kun som en hobby og gjør dette helt på privat basis.
  Husk at vin og smak ikke har noen fasit.  
"Smaken er som baken - den er delt i to"
Så det som oppleves og smaker godt for meg, kan gjerne være forskjellig fra det andre smaker. Så dette er veldig individuelt. Husk å stole på deg selv. Det er ingen som kan overprøve dine egene smaker, det er kun deg selv som vet svaret. Min notater kan i alle fall prøve gi en liten pekepinn på om det er kvalitetsvin eller en dårlig vin og som kan hjelpe å manøvrere i jungelen av stadig nye viner som dukker opp. 
Så hva kan du forvente å finne av informasjon på denne bloggen? Først og fremst vil det i all hovedsak dreie seg om smaksnotater på gode viner ut ifra min enkle bedømming. Deretter vil det komme anbefalinger på gode kjøp på VP, BU og TaxFree, samt Systembolaget i Sveriget. 

Gode vinglass utløser og fremhever flere lukt og smaks aromaer  i vinen.
Så vil det komme en del notater fra restaurantbesøk sammen med vin-notater. Det kan også komme noe rundt mat og forslag til valg av vin som passer til. Du vil også finne noe om vinreiser, informasjon og forslag til besøk på vingårder og og vindistrikter.   


Her er noen bilder fra diverse reiser og besøk til vingårder og kjente og berømte vinmarker.
  
La Morra og Cannubi vinmarken i front.
Bilde tatt fra Barolo

Ost og vin hører sammen, men ikke det som mange tradisjonelt tenker. Rødvin og ost? Kanskje ikke det som passer best. Prøv med hvitvin neste gang du skal ha ost på menyen.
Ost med vin er godt følge, men prøv med hvitt neste gang du skal ha ost.
Til slutt vil jeg komme litt inn på hvordan jeg startet samle og bygge opp min egen vinkjeller. Samtidig vil jeg skrive litt om et eget prosjekt for å renovere og bygge om å utvide min egen vinkjelleren. Denne har dessverre blitt for alt for "liten" til å lagre mine siste innkjøp av flere flasker med god kvalitets-viner som trenger videre lagring over flere år. 

Stabil temperatur og fuktighet er viktig i en god vinkjeller
Skal man lagre vin over flere ti-år er man helt avhengig å ha en så stabil temperatur og fuktighet som mulig. Dermed må det til en større investering; enten i vin-skap med kjøling, eller eget kjøle-aggregat.  

Da gjenstår det bare å ønske: God lesing.....
T@std@To®e

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg