PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 27. mai 2016

2013 Les Grand Champs, Puligny-Montrachet, P. & L. Borgeot

Melodisk eleganse fra Puligny-MontrachetHer har vi nok en gang kommet over en elegant, tørr, kompleks og flott hvit Burgunder fra Puligny-Montrachet i Burgund. En klokkeklar symfoni av dufter og aroma uten sjenerende unoter. Her overøser vinen deg med et krystallklart smaksbildet som et symfoniorkester med de vakreste skjøre og sare duftene, via basis og ned til de dypeste og kraftigste aromaene. Den eneste store sorgen er at disse vinene har samme prisleie som på sine "røde brødere" med Pinot Noir. Disse vinene driver en stakkars lønnsmotager til vanvidd. Prisen for en flaske hvit chardonnay fra Burgund har steget uforholdsmessig mye de siste årene, akkurat som "broren" fra Burgund. 

 
P. & L. Borgeot, Puligny-Montrachet, Les Grand Champs
Farge: Medium strågul farge med en kjerne av lys grønn.

Lukt: Sitrus, flnt, mineraler og et hint av krydder og fat.

Smak: Frisk, livlig syre som balanserer denne vinen flott. Munnfølelsen er overveldende med aroma av mineraler, gul frukt, urter og et avslepet hint av eik og fatnoter. Kompleks smak og en ettersmak som varer lenge. Elegant og strukturertvin men en flott aroma av en fet, malt og  smøraktig og avsluttning. 

Testet hjemme i Lier, fredag 27. mai 2016
92/100 poeng
Tilgjengelig på VMP til kr 389,90

    Vareinfo fra VPM sider:
  • Lukt:Frisk. Sitrus og mineraler. Lett eikepreg.
  • Smak:Frisk med sitruspreg og urter. Balansert, med lett eikepreg.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg