PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 14. mai 2016

2014 Planeta Chardonnay

Nok en Sicilianer - Sommerens hvite "vinner"?


Årets store overraskelse og røverkjøp på OSL Taxfree denne våren MÅ VÆRE "2014 Planeta Chardonnay". Denne meget gode og komplekse vinen koster til vanlig Kr 298,00 på VMP. Nå får du den for ufattelige kr. 169,00 på Taxfree på Gardermoen, både på avgang og ankomst. Denne er det bare fylle opp kvote og ta med seg 6 flasker inn i Gamlelandet igjen om du har vært ute på tur. Dermed er hele 774,00 kroner spart.


Som sagt en meget elegant og kompleks vin.
FargeIntens gullgul farge med en stor viskositet som henger godt på glassveggen.
Duft: Stor, rik og nydelig, kompleks og fyldig duft av smør og nøtter med en lett søtlig og syltet frukt, særlig sitrusskall. Stor rik men også elegant duft med en del eik, men godt integrert
Smak: En del fedme i anslaget, sødmefylt god frukt i starten, stor og rik munnfølelse, svært konsentrert i frukten, god syre, stor viskositet, frisk utover, masse appelsinskall utover og i finishen, velbalansert bruk av fat som er godt integrert. En fet og rik sitrusaroma med en lang og stram struktur i ettersmaken.

Testet hejmme i Lier, lørdag 14. mai 2016
89/100 poeng
Tilgjengelig på VMP til kr 298,00  og på Taxfree kr 169,00. Det siste her er røverkjøp!!!!

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg