PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 6. mai 2016

2014 Il Frappato Vittoria, Valle dell'Acate

Årets røde sommer- og grill- vin?Da har jeg kanskje kommet over årets hit og røde sommervin for grillsesongen. En flott representant fra Sicilia basert på den lokale Frappato druen. Denne druen gir gjerne lette og elegante viner med en distinkt drue aroma. En perfekt lettdrikkelig, fruktig og juicy hverdagsvin som gir "mer"-smak. 


Farge: Lys gjennomsiktig og klar granat-rød farge. 
Duft: En ung og frisk duft av røde kirsebær, bringebær og krydder.
Smak: En livlig syrlighet møter deg i munnen med enkle og lette tanniner. Et saftig og svakt dropsaktig preg. Et lett sødmepreg av modne bær med hint av pepper. Middels lengde.

2014 Il Frappato Vittoria, Valle dell'Acate

   Testet hjemme i Lier, fredag 6. Mai 2016
   85/100 poeng
   Tilgjengelig på VMP i butikkategori 5. Kr 164,90


    Passer flott til alle typer enkel sommermat, salater og pizza. Går fint til grilling av lyst kjøtt, kylling, kalv og svin. Så, alt bortsett fra kraftig oksekjøtt og vilt. Server denne vinen gjerne et par grader kaldere enn vanlig rødvin. Tåler fin 14-16 grader en god varm sommerkveld på terassen.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg