PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 23. april 2016

2010 Sito Moresco, Gaja

Den legendarisk produsenten Angelo Gaja

Kilde: Gaja fra Wikipedia
Gaja er en italiensk vinprodusent fra Piemonte-regionen i distriktet Langhe og som hovedsakelig produserer en rekke Barbaresco og Barolo viner. Senere startet de også med Brunello di Montelcino og "Super-Toskaner’" vin.  Angelo Gaja (født 1940) som er eier og president av Gaja i dag, har blitt kreditert for utviklingen av teknikker som har revolusjonert vinproduksjonen i Italia, og begreper som "den ubestridte kongen av Barbaresco", og "mannen som dro Piemonte inn i den moderne verden. Barbaresco vinen hans er ansett som et statussymbol på linje med en Château Lafite-Rothschild eller Krug Champagne. Så derfor tilber og beundres Gaja for de berømte Barbaresco vinene. Disse selges til flere tusen kroner flaska i gode årganger. 

Nå har det dukket opp en snasen "lillebror" av Barbarescoen og som faktisk er tilgjengelig på VMP uten å måtte "flå" seg helt. Til bare kr 239,90 kan man sikre seg en flaske av Sito Moresco Langhe DOC. Og om du tar turen på VMP på CC Vest så kan du faktisk få den berømte 2010 årgangen for samme pris. Mulig dette er et ran(?) eller en gedigen feilprising fra importør eller VMP sin side? Samme flaske og årgang ellers rundt i verden koster minst det doble, kr 500,- pr. flaske. I VMP sine lister er det 2013 og 2014 årgangen som står oppført og er for salg, mens du egentlig får 2010 årgangen. Sito Maresco er fremstilt av 35% Nebbiolo, 35% Merlot og 30% Cabernet Savignon. Dermed ikke en ren nebbiolo vin fra Piemonte, men et innslag av en svak fransk stil med Merlot og CS.


Farge: Mørk, klar rubinrød farge med en gryende oransje kant.
Duft: Kirsebær, bjørnebær og plommer, lær, lakris og krydder med et fint hint av fatnoter.
SmakFyldig, saftig, leskende og rund, med en veldig god syre, god struktur og fasthet. Silkeaktige tanniner med et fint krydderpreg. Bløt og elegant med en storslått harmoni i munnen. Lang ettersmak med en frisk finish. Denne vinen viser modenhet allerede i dag, men tåler mange år til i vater.

Testet hjemme i Lier 23.04.2016 
91+/100 poeng
Kr 239,90 i BU og i enkelte spesialpolutsalg.Her finnes det nå en gedigen mulighet for de som ønsker å smake på en vin fra denne legendariske produsenten i Langhe. En vin som allerede nå er veldig imøtekommende i sin ungdom og til en meget moderat og overkommelig pris og som kanskje i tillegg er mulig feilpriset. Vin-venner, kjenn deres besøkelsestid kjøp og smak en Cuvée fra Angelo Gaja.Passende mat-følge: Pasta, risotto med sopp, stekt grillet kjøtt, rødt kjøtt og viltgryte.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg