PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 30. april 2016

2014 Sonoma Coast Chardonnay, Red Car

Elegant Chardonnay fra California

Denne hvitvinen ble jeg først oppmerksom på etter at den ble anbefat i Mat og Vinnett på FB og i bloggen www.matogvinnett.no Det dukker stadig opp nye viner fra USA her på berget og når Amerikanerne klarer å styre seg og ikke overdrive eikesmak, samt holde alkoholstyrke på et fornuftig nivå, så har de plutselig viner i toppklasse. Her en flott og kjølig Chardonnay fra Red Car Wine Company i Sonoma Coast.

 

Farge: Lys gylden gul-grønne farge.
Duft: Deilig duft av gule epler, mineraler, treverk, eik og fatnoter, smør og nøtter.
Smak: Typeriktig Amerikansk Chardonnay med en frisk og mineralsk smak. Et litt syrlig smaksbilde fra eplene med en frisk syre. Et behagelig bruk av eik og som kjennes fint integrert i bakgrunnen. Den litt fete, smør og nøtteaktige overflaten gjør at du allerede lengter etter neste munnfullen. En lang deilig avsluttning som sitter. Som sagt, lettdrikkelig og frisk Chardonnay som riktignok koster bortimot 3 hundrelapper, men veldig god vin.


Testet hjemme i Lier, lørdag 30. april 2016
90+/100 poeng
Kr 296,60 på VMP I BU og enkelte spesialpol.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg