PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 23. april 2016

2014 Sancerre Les Challioux, Claude Riffault

Verdens beste Sancerre vin

Dagens vin er hentet fra øvre delen av Loire dalen og består av 100% Savignon Blanc drue. En meget flott vin og som ble anbefalt av DN og smak.no som hadde en artikkel om produsenten Claude Riffault. Og denne vinen blir kåret til en av sommerens beste hvitviner.
Sauvignon Blanc info er hentet
fra Wikipedia
Sauvignon blanc er en hvit vindrue og kommer opprinnelig fra Loire i Frankrike, hvor den benyttes i en rekke av de mest populære tørre vinene. Den dyrkes over hele verden og har bidratt til å sette New Zealand på verdens vinkart, med en sterkt aromatisk, fruktig og en litt perlende smak. Denne stilen er etter hvert plukket opp og brukt med hell i Chile og i enkelte kjøligere deler av Nord-AmerikaDen nye verdensmetoden med å plukke druer i forskjellige modningsfaser har vist seg å gi nye aromanyanser, samt større smakskonsentrasjon og variasjon. Disse vinene tåler lagring på eikefat godt og kan berike seg relativt lenge til hvitvin å være. Fra områder hvor de ikke bruker eikefat, kan viner av druen bli både livlige, rene og forfriskende, og de smaker alltid umiskjennelig sauvignon blanc. Akkurat som cabernet sauvignon har den en karakteristisk krydderaroma. Lukten blir ofte beskrevet som solbærblader og gress, den er lett å kjenne igjen uansett hvilket terroir den måtte vokse i..
Farge: Lys strågul med en kjerne av lys grønn.
Duft: Åpner med en flott blomsteraroma, stikkelsbær, grønne epler og mineraler, samt noen tropisk frukt.
Smak: Nydelig syre med en stor konsentrasjon av mineralsk frukt og parfymerte blomsteraromaer. En lang fruktig avslutning.  En krystallklar Sauvignon Blanc og som år etter år kåres til verdens beste Sancerre.

Testet hjemme i Lier lørdag 23.04.2016 til årets første hvite asparges med Serrano skinke, kokte egg og hollandaise saus.
92+100 poeng.
Kr 269,90 på VMP i BU og i enkelte spesial-polutsalg.
Drikker bra allerede i dag, men fortsatt lagring kan anbefales.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg