Verdens beste Sancerre vin
Dagens vin er hentet fra øvre delen av Loire dalen og består av 100% Savignon Blanc drue. En meget flott vin og som ble anbefalt av DN og smak.no som hadde en artikkel om produsenten Claude Riffault. Og denne vinen blir kåret til en av sommerens beste hvitviner.
Sauvignon Blanc info er hentet fra Wikipedia |
Sauvignon blanc er en hvit vindrue og kommer opprinnelig fra Loire i Frankrike, hvor den benyttes i en rekke av de mest populære tørre vinene. Den dyrkes over hele verden og har bidratt til å sette New Zealand på verdens vinkart, med en sterkt aromatisk, fruktig og en litt perlende smak. Denne stilen er etter hvert plukket opp og brukt med hell i Chile og i enkelte kjøligere deler av Nord-Amerika. Den nye verdensmetoden med å plukke druer i forskjellige modningsfaser har vist seg å gi nye aromanyanser, samt større smakskonsentrasjon og variasjon. Disse vinene tåler lagring på eikefat godt og kan berike seg relativt lenge til hvitvin å være. Fra områder hvor de ikke bruker eikefat, kan viner av druen bli både livlige, rene og forfriskende, og de smaker alltid umiskjennelig sauvignon blanc. Akkurat som cabernet sauvignon har den en karakteristisk krydderaroma. Lukten blir ofte beskrevet som solbærblader og gress, den er lett å kjenne igjen uansett hvilket terroir den måtte vokse i..
Farge: Lys strågul med en kjerne av lys grønn.
Duft: Åpner med en flott blomsteraroma, stikkelsbær, grønne epler og mineraler, samt noen tropisk frukt.
Smak: Nydelig syre med en stor konsentrasjon av mineralsk frukt og parfymerte blomsteraromaer. En lang fruktig avslutning. En krystallklar Sauvignon Blanc og som år etter år kåres til verdens beste Sancerre.
Testet hjemme i Lier lørdag 23.04.2016 til årets første hvite asparges med Serrano skinke, kokte egg og hollandaise saus.
92+100 poeng.
Kr 269,90 på VMP i BU og i enkelte spesial-polutsalg.
Drikker bra allerede i dag, men fortsatt lagring kan anbefales.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar