PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 29. april 2016

2010 Douro Reserva Duas Quintas Tinto, Ramos Pintos

Undervurdert Portugiser?


Portugal som vinnasjon er vel egentlig kun anerkjent for to typer vin, Portvin og Madeira, men du verden, det finnes så mye mer som er interresant å prøve ut og som hevder seg godt sammenlignet med viner fra mer berømte land som Frankerike, Italia og Spania og til langt  høyere pris.

Her har vi kommet over en kraftkar av en vin fra Douro regionen, langs elva med samme navn. 2010 årgang er egentlig litt tidlig, men med god lufting i karaffel åpner opp vinen og vekker den til live. Vinen er fra produsenten Ramos Pinto og består av 90% Touriga Nacional og 10% Tinta Barroca, begge flotte druerepresentanter for Portugal.

Flott elegant og slank flaske
Flott elegant og høy, slank flaske
Farge: Dyp mørk rød til blå-lilla farge med en stor viskositet som henger flott på glasskanten.
Duft: Intense og kraftfulle dufter stiger opp og fyller rommet før du rekker sette nesa bort til glasset for å lukte. Kjøttfulle mørke, litt sure kirsebær, solbær og bjørnebær, samt vanilje, paprika og svart pepper med en typisk Portugisisk touch av eik.
Smak: Kompleks og kraftfull smak som følger duftbildet. Jeg føler faktisk vinen er litt i ubalanse og som fortsatt snerper litt i munnhulen, men mulig jeg ikke har fått luftet vinen godt nok enda? Men den har en deilig bruk av fat som er elegant integrert i vinen. Lag på lag åpner seg og nye smaksoppleveser avdekkes. En rustikk og litt krydret og sur avsluttning varer lenge.


Jeg velger å sette bort vinen etter to glass og vil prøve den på nytt igjen i morgen.

Dag 2

Samme duftbilde som fra tidligere, men kanskje enda litt mer dybde. Smaken har endret karakter og åpnet seg mer og byr på tanniner som ikke er så hissige lenger. Surheten mot slutten har dempet seg og avgir mer av en kryddersmak. Vinen har utviklet seg mye med den luften den har fått de siste 20 timene. Oppsummert er dette en kraftpakke av en vin som foreløpig trenger mange timer i karaffel for å by på sitt beste. Og det beste med denne vinen er den flotte touchen av eik og fatnoter som setter et sånt nydelig smaksbildet på vinen.

Testet hjemme i Lier, fredag 29.04.2016 og lørdag 30.04.2016
89-90+/100 poeng
Kr 339,00 på VMP i BU. For øyeblikket er det 2011 årgangen som selges.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg