PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 21. mai 2016

2008 Lupo di Fonterenza, Campi di Fonterenza

Utradisjonell Toscaner fra MontelcinoEn litt utradisjonell representant for Toscana mht druetype. Her har de gått for 100% Cabernet Sauvignon mens Sangiovese som er hoveddruen i området ikke er representert med en eneste dråpe i denne Lupo di Fonterenza.  2008 årgang skulle snart begynne å vise potensialet sitt og bli godt voksen. Denne IGT Toscana (Indicazione Geografica Tipica) er lagret i 3 år på fat og tappet på flaske 18. juni 2011. Det er kun produsert 1797 flasker, samt 60 i Magnum. En ufiltrert vin med litt bunnfall som krever dekantering og  lufting for omtrent en time.


Farge: Dyp rubinrød farge med en voksende kant av orange langs ytterkanten av glasset.
Duft:  Solbær, bjørnebær, krydder, stall og våt skogbunn. 
Smak: På ganen blir du møtt med et litt surt og syrlig aromabildet med skikkelig voksne tanniner som fortsatt snerper litt. Likevel en fin syre som balanserer vinen greit. En godt kryddret ettersmak i en rustikk medium avslutning.


Testet hjemme i Lier, lørdag 21. mai 2016
88+/100 poeng
Tilgjengelig på VMP i BU (og i enkelte utvalgte utsalg) til kr 199,90. Fortsatt noen få flasker igjen på Liertoppen.

    Vareinfo hentet fra VInmonopolets sider:
  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge:Rød.
  • Lukt:Sjokolade og konfekt, solbær og krydder.
  • Smak:Fyldig, rik med snev av krydder.
  • Råstoff:Cabernet Sauvignon 100%
  • Innhold:Alkohol 13,50%Sukker: 1,70 g/lSyre: 4,90 g/l

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg