PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 28. mai 2016

2012 Morey Saint Denis 1er Cru La Riotte 2012 Domain Taupenot-Merme

Surf & Turf og Burgund


En riktig elegant, kompleks og deilig Pinot Noir vin fra en stor produsent i Burgund. Domaine Taupenot-Merme lager meget flotte, friske og fruktige viner som er bløte og smaksrike. Her en ikke så veldig vanlig vin fra en den litt mindre kjente kommunen Morey Saint Denis, som ligger inneklemt mellom sine mye mer berømte søsken som Gevrey-Chambertin og Cambolle-Musigny, omtrent midt mellom byene Dijon og Baune i Burgund.


Farge: Dyp og intens klar rubin-rød farge. 
Duft: Mørke røde bær, bringebær, sopp og en litt høstlig skogbunn. Florale toner og en godt parfymert boquett.
Smak: Fruktig, saftig og fyldig vin med lag på lag med aromaer. Flott avdempet syre som balanserer denne vinen flott. Veldig sarte, silkemyke og knapt kjennbare tanniner som er nydelig integrert i denne vinen.

Testet hjemme i Lier, lørdag 28. mai 2016
92/100 poeng
Fortsatt tilgjengelig på vinmonopolet til kr 499,90

Surf & Turf er en gammel, elsket klassiker som antakelig har sine røtter i den amerikanske østkysten. Surf (fra havet) er gjerne representert ved grillet hummer, reker eller scampi, mens turf (fra jorden) representeres gjerne ved rødt grillet kjøtt. Denne ble servert her ved en grillet ytrefilet av kalv og grillede scampi. Tilbehør var dill-bakte poteter og smørdampede grønne bønner. Denne vinen stod flott til det litt lysere kalvekjøttet, samt at den også følger scampi og skalldyrsmaken godt.

Surf'n Turf

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg