PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

mandag 27. juli 2015

Restaurant Tjuvholem Sjømagasin

Fantastisk middag på Tjuvholmen Sjømagasin.


Forretter:
Kalix Løyrom med asparges, vaktel egg & brioche
og
Marinert Kveite, blåskjell, eple & karri

Hovedrett:
Grillet lyr fra Trønderlag, nykål, cannellini, bacon & morkelsaus



Valg av Hvitvin som drikkefølge:
2007 Pouilly-Fumé Domain de Breugnon, Loir, France
Pouilly-Fumé Domain de Breugnon er en typisk vin med mineralske toner av røyk og sitrus. Blek gul på farge. Mineraler på nesen med røkt duft. Typisk Cabernet Sauvignon som gir hint av grapefrukt og appelsin. Frisk og fruktig angrep i munnen, deretter mer fett med hint av sitrus notater. Flott syre og en frisk avslutning og god lengde.

Anbefalt serveringstemperatur mellom 8° og 12° C. 
Drikker bra nå, men holder fortsatt 2 til 3 år til.
Anbefales til fisk og krepsdyr, seabass filet, rød mullet med rosmarin og reker.  Flott vin til Sushi og til moden ost.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg