PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

tirsdag 28. juli 2015

2008 Cagiòlo Abruzzo Montepulciano Riserva

Abruzzo regionen i Italia kan fint sammenlignes med Toscana og Piemonte i topologi. Bølgende ladskap og åserkammer fylt med vinranker. Noen riktige gode viner finnes også fra området.
Jeg vil spesilet her fremheve:
Cagiolo Riserva fra Cantina Tollo. Drue: 100% Montepulciano
Farge: Dyp rubin-rød til fiolett i farge med en tynn ring av oransje i kanten. Lukt: Moden rød frukt, med snev av kirsebær og bjørnebær, med delikat krydret kakao, vanilje, lakris og kanel bouquet. Smak: Fyldig, lang dvelende med søte og fløyelsaktig tanniner. Flott syre og god balanse med en lang deilig ettersmak. Fantastisk kraftig vin med en bouquet og smak som overgår mange av de mye dyrere og større vinene fra mer berømte områder.

Denne vinen er ikke å få tak i Norge, men privatimport bør gå bra. Ca €18 pr. flaske i Italia. Gjennomsnitt pris på Vivino ligger på over kr 400,- så her kan man spare penger på privatimport.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg