PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

mandag 20. juli 2015

1994 Chateau Larcis Ducasse

Dette er en Grand Cru Classé vin fra  Saint-Émilion i Bordeaux med 78% Merlot og 22% Cabernet Franc druer. (Typisk blandingsforhold i viner fra østsiden i Bordeaux.

En ekstraordinær vin med en alder 21 år. Holder seg fortsatt fantastisk. Mørk rødbrun til dyp mursteinsrød i fargen. En markant ring meg orange i kanten.

Kjennetegner godt modne lagringsdyktige viner.



Ved første anslag på nesen avgir denne en markant bouquet av sjokolade, lakris, fjøs og stall på duft. Fortsatt godt med bærpreg i vinen. Riktignok modne solbær og bjørnebær som er godt modne. På smak har denne vinen mye av lær, trøffel, sopp, løv og tørr skogbunn, samt kvernet svart pepper. Nydelig integrerte og silkemyke tanniner. Flott syre som fortsatt strammer vinen opp. Deilig lang avsluttning som gir en glatt og smøraktig finish..



 

Denne ble servert til grillet entrecote, bakte poteter, soppstuing og fersk norsk blomkål.

Vinen ble åpnet og dekantert ca en halv time før for lufting og fjerning av bunnfall. Et kvarter i kjøleskap før servering ga vinen en grad eller to under anbefalt serveringstemperatur. Vinen bød faktisk på flere nye oppdagelser underveis i måltidet og helt opp til siste glasset 3-4 timer etter åpning av flasken.

Denne vinen ble kjøpt inn i 1998 

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg