Og det beste, vinen er utrolig bra med en kraftig duft av kirsebær, lakris og tobakk. Gi den en time eller to i karaffel etter åpning så vil denne vinen åpne seg og bli enda bedre.
PS!
Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.
mandag 27. juli 2015
2010 Pio Cesare, Nebbiolo Langhe
Broder'n dukket opp en kveld med noen flasker overraskelser fra systembolaget i Sverige! Må være årets kupp og røverkjøp. Pio Cesare Lange Nebbiolo 2010 til 139 SEK, mens tilsvarende vin i på polet i Norge koster 280 NOK.
Og det beste, vinen er utrolig bra med en kraftig duft av kirsebær, lakris og tobakk. Gi den en time eller to i karaffel etter åpning så vil denne vinen åpne seg og bli enda bedre.
I ettertid har jeg selv vært på besøk på SB (Systembolaget) på Nordstan i Gøteborg og fornyet beholdning av dette røverkjøpet av en vin. Riktignok har den kommet i ny årgang 2011, men bør ikke være noe å lure på uansett om den ikke er like rik på frukt og syre som 2010 årgangen.
Og det beste, vinen er utrolig bra med en kraftig duft av kirsebær, lakris og tobakk. Gi den en time eller to i karaffel etter åpning så vil denne vinen åpne seg og bli enda bedre.
MIN VINPROFIL
Interessen for vin startet vel egentlig i 1985 da jeg fikk smake 1982-årgangen til Chateau Talbot. Siden det har jeg vært «hektet» på klassiske Bordeaux viner. Jeg startet med å kjøpe meg opp på det jeg kom over av 1982-årgangen fra dette distriktet og som var til en overkommelig og fornuftig pris på den tiden. Sitter fortsatt med en god del flasker igjen fra en av forrige århundrets store årganger. Etter hvert har også andre klassiske franske distrikter og viner fått innpass, slik som Bourgogne og Champagne. I de siste årene har jeg også inkludert Piemonte og Toscana viner, samt noe fra Spania, Portugal og USA. Og ikke minst å forglemme Riesling fra Tyskland.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mest leste innlegg
-
Røverkjøp på Vinmonopolet ( Svenskedödaren ) Måtte prøve meg på denne Barbaresco'en fra Pietro di Campo, etter masse omtale i divers...
-
1983 Chateau Margeaux Cabernet Sauvignong Sommeren er definitivt over og da er det på tide å vende nesen og smaksløkene m...
-
Ikke bare Fransk vin som vokser ved langtidslagring I dag har jeg plukket fram en perle av en Italiener fra Montalcino i Toscan...
-
Hvilken vin skal man velge til hvit asparges? Nå har endelig den ferske hvite aspargesen kommet i butikkene. Denne meget flotte, ele...
-
Ny Pauillac legende skapt av Parker og Suckling En ny "hype" eller en ny legende? Chateau Pontet-Canet er opprinnelig en f...
-
Den legendarisk produsenten Angelo Gaja Kilde: Gaja fra Wikipedia Gaja er en italiensk vinprodusent fra Piemonte-regionen i distrik...
-
En stor og flott vin, men en vanskelig årgang En meget lett gjenkjennelig etikett. Chateau Pichon-Longueville Baron er en 2re Cru Cl...
-
Chablis, opp mot sitt beste? I hvertfall en av Chablis aller beste produsenter. Domaine Duplessis ble startet i 1895 og drives ...
-
Melodisk eleganse fra Puligny-Montrachet Her har vi nok en gang kommet over en elegant, tørr, kompleks og flott hvit Burgunder fra ...
-
Overtruffen viltvin fra Chateauneauf de Pape Her kommer en helt fantastisk vin fra Chateauneuf de Pepe og fra Familie Perrin. Denne er e...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar