PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

mandag 27. juli 2015

2010 Pio Cesare, Nebbiolo Langhe

Broder'n dukket opp en kveld med noen flasker overraskelser fra systembolaget i Sverige! Må være årets kupp og røverkjøp.  Pio Cesare Lange Nebbiolo 2010 til 139 SEK, mens tilsvarende vin i på polet i Norge koster 280 NOK.

Og det beste, vinen er utrolig bra med en kraftig duft av kirsebær, lakris og tobakk. Gi den en time eller to i karaffel etter åpning så vil denne vinen åpne seg og bli enda bedre.


I ettertid har jeg selv vært på besøk på SB (Systembolaget) på Nordstan i Gøteborg og fornyet beholdning av dette røverkjøpet av en vin. Riktignok har den kommet i ny årgang 2011, men bør ikke være noe å lure på uansett om den ikke er like rik på frukt og syre som 2010 årgangen.



Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg