PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

søndag 30. august 2015

1982 Chateau Carbonnieux

Bordeaux og Graves

Chateau Carbonnieux
Enda en deilig vin fra ´82 årgagnen.  Kjøpte denne vinen på Arlanda flyplass i Stockholm høsten 1986 til litt over 150 svenske lekepenger.  Vinen er en Chateau Carbonnieux Rough, fra 1982. Vinen kommer fra kommunen Graves i Pessac-Leognan regionen, rett syd for Bordeaux. Dette slottet ble bygget sent på fjortenhundre tallet og er en av de eldste eiendommene i regionen og den første i Graves kommunen med  en Grand Cru klassifisering.


             A blend of 60% Cabernet Savignon, 30% Merlot, 1 Petit Verdot, 7%  Cabernet Franc 2% Malbec.

Ypperlig til grillet entrecote
Farge: Dyp rubinrød med mursteinsrøde kanter

Duft: På nesen viser denne vinen lite frukt og bærsmak, men derimot mer av florale dufter og lakris, paprika, lær og eik.

Smak: En elegant og medium kompleks vin med lette og flott integrerte tanniner. En elegant og flott Bordeaux rough fra Graves kommunen. 



The Duran gjør jobben enkel,
selv med vanskelige korker.
 
Testet hjemme i Lier, 29. august 2015
91/100 poeng

Fortatt tilgjengelig i flere nettbutikker verden over:

Price Range of 750ml bottle, ex-tax in NOK
Average: 741kr   From: 463kr   To 1,086kr



Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg