PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

søndag 23. august 2015

2013 Yohan Lardy Moulin-à-Vent Les Michelons

Nytt "Røverkjøp" på gang til latterlige kr 179,90


Så lenge det er sol og sommer må vi kose oss med lette fruktige og saftige viner. Disse finner vi i fleng i Beaujolais området, helt syd i Bourgogne regionen. Her har vi en ny liten røver på gang, attpå til av Cru klassifisering. Denne er i ny årgang 2013, men produsenten leverer jevnt over veldig godt, år etter år. Viner fra området Moulin a Vent i Beaujolais er gjerne lagringsdyktige og tåler flere år i kjeller, så kjøp gjerne noen ekstra flasker for 3-5 år lagring. Denne vinen er foreløpig kun tilgjengelig i Vinmonopolet's BU (Bestillings Utvalg) Nettbutikk. Bestill den til ditt lokale Pol og gå å plukk de opp der etter noen dager. Vær raskt ute, da denne vinen akkurat ble omtalt som "Under Radaren" hos Husets Vin av Gunnar Skogheim. Han har en mengde med følgere på sosiale medier og når han omtaler en vin, blir det gjerne fort utsolgt. Jeg henger meg alltid på hans anbefalinger, da de stort sett også passer mitt smaksbilde.


Smaksnotat: Nydelig duft av ferske bær som jordbær og bringebær med en flott krydderet bakgrunn. I munnen gir denne vinen et flott og saftig anslag med bær og blomstertoner samt deilige integrerte tanniner. Frukt og syre gir en frisk juicy følelse som bare gir uttrykk  for mer, straks en har svelget og ber om en ny stor slurk. Vinen har forholdsvis greit alkoholnivå på beskjedne 12,5% og derfor en nydelig balanse i syre, tanniner og alkehol. Avsluttning sitter lenge og bærsmaken sitter igjen. Denne vinen er grei å matche mot flere lyse kjøttretter, salater, grill og pølser. Men som Gunnar Skoglund nevnte, hold dere unna ketchup om du prøver pøler (på grill eller wiener) og om du velger sånn.

Annen informasjon er hentet fra Vinmonopolets sider:
  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge:Klar rød.
  • Lukt:Fruktig, friske røde bær, blomster og kryddertoner.
  • Smak:Frisk og fruktig. Balansert, røde bær, kirsebær, roser og fersk krydder. Bløte tannine
  • Råstoff:Gamay 100%
  • Metode:Håndplukkede druer. Karbonmaserasjon i ståltank. Spontangjæret med villgjær, og uten tilsatt svovel. Lagret 8 måneder i nøytr

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg