PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 14. august 2015

2008 Scarpa, I Bricchi Barbera d'Asti

#Hype- eller #Snakkis-vin #2

Denne vinen ble gjennom vinteren 2014 en veldig hype og populær snakkisvin på sosiale medier og i diskusjonsfora på nett. Hang meg på hypen selv for å prøve. Kjøpte inn 6 flasker og puttet i kjeller. Dette er den første flasken jeg prøver fra en ny og spennende leverandøren.
Agricola Scarpa Poderi

Flott dyp rød fargen med innslag av fiolett. En kraftig duft av mørke røde bær med kirsebær som dominerer. Et litt sur søtt smaksbilde med en fast struktur og masse krydder. Vinen åpner og lukker seg gjennom den første timen og får ikke riktig tak i alle smakene. Men det er tydelig en vin som leverer av kvalitet, men om vinen er ferdig utviklet gjennstår å se fremover. Fortsatt fem flasker igjen av denne årgangen i kjeller og håper på videre utvikling.


 
Vinen ble servert til griller oksefilet med ferske aspargesbønner, ovnsstekte poteter med vin- og steinsopp-saus.

Testet hjemme i Lier, 14. august 2015
Kjøpt i BU til kr 254,00. Finnes fortsatt på noen få utvalgte Pol, men utsolg fra distributør.
89/100 poeng

Info fra Vinmonopolet sine sider:
  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge:Kirsebærrød.
  • Lukt:Friske røde bær.
  • Smak:Frisk frukt og medium tannin.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg