PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 14. august 2015

2012 Domaine Génot-Boulanger, Meursault Clos du Cromin

Meursault

Nå gjelder det å utnytte resten av sommeren med det nydelig været vi har fått tilbake. Har gravd litt ekstra i kjelleren etter en riktig flott og majestetisk hvitvin. Valget falt på Génot-Boulanger, Meursault Clos du Cromin i en 2012 årgang.


Meursault er et området i Bourgogne og bruker 100%  Chardonnay druer. Disse gir en fantastisk duft og smak av epler, sitrus og mineraler. Når denne her i tillegg har fått lagring i 6 måneder på eikefat, så stiger også duft og smaksbildet betydelig. 

Dag 1: 
Her i denne vinen har du de fleste grunnsmakene til Chardonnay-druen, men i denne vinen får du også treverk, nøtter, krydder, smør og eikefat i tillegg. En oljaktig overflate gjør denne vinen blir litt fyldigere og har en høyere viskositet som henger godt på glass når du virvler den rundt i for å tilføre luft. Denne gjør seg egentlig best til mat, og første dagen ble det servert to glass til grillet fjellørret med agurksalat og kokte poteter samt rømmedressing. Flasken ble satt tilbake i kjøleskap, uten kork.



Dag 2: 
Resten av flasken går med nå til en forrett av grillede og marinerte scampi med steinsopp på en seng av ruccola og med frisk lime. Nå viser vinen enda mer moden frukt, intensiteten har våknet og en smaksbombe er rett rundt hjørnet. Mer avrundet syre og en smidigere og bløtere avslutning. Ettersmaken sitter lenge. Da får vi bare sitte å vente på grillen blir varm

Vinen testet hjemme i Lier over to dager, 13. - 14. august 2015
Kjøpt på Vinmonopolet basisutvalg, butikkategori 6 til  kr 395,00
Ikke av de billigste, men enn får koste på seg litt på slike dager som har vært i det siste.
91+/100 poeng

  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Sødme:
  • Farge:Middels dyp grønngul.
  • Lukt:Fokusert, krydderpreget aroma med innslag av fersken og sitrus over integrert fat.
  • Smak:Ung, saftig og krydderpreget. Lang ettersmak med streif av fat og mineraler. (2011)

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg