PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 22. august 2015

2009 Domaine de Vauroux, Chablis 1er Cru Montmains


Sted: Skutebrygga, Drammen
    Arrangement: Elvefestivalen 2015
    Lørdag 22. august 2015 kl 19:30

Denne vinen ble servert til følgende retter:
Forrett: Kongekrabbe med sprøstekt bacon og blomkål pure, toppet med persilleskum. Hovedrett: Dampet kveite med appelsin, fennikelsalat og hvitvinsaus.



En helt grei Chablis (1er) Premier Cru fra enkeltvinmarken Monymains, rett syd for byen
Chablis, samt fra en årgang som nå viser seg leverer mye bedre mer enn forventet. Vinen ga full valuta for pengene da den leverte både på både kropp og fylde. Lys gul farge. Duft av modne epler, mineraler og tropiske frukter. Flott syre som balanseres nydelig i munnen. Hadde vel kanskje forventet en vin med enda mer kropp, samt den litt oljete og den smøraktige munnfølelse var borte. Ingen smak eller toner av eik, så denne må nok ha fått sin lagring på ståltank.


89/100 poeng.
Vinen kostet kr 665,00 på Skutebrygga og er dessuten tilgjengelig på Vinmonopolet til kr 228,90. Så et påslag på 2,9 fra Polpris er vel akseptabel prising.

Vareinformasjon fra Vinmonopolet:
  • Karakteristikk:Fylde:Friskhet:Sødme:
  • Råstoff:Chardonnay
  • Innhold:Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/lSyre: 5,00 g/l

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg