PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

mandag 29. juni 2015

2011 Avignonesi, Vino Nobilo di Montepolciano

Avignonesi, Vino Nobilo di Montepolciano 2011

I dag får vi konse... på maten som skal på grillen!

Grillet kalvesnitzel med pepper-smøreost, salvie og frisk timian. Ovnsbakte amadinepoteter og sommerløk. Kokt, fersk norsk blomkål. Meget enkelt og smaksrikt. Fantastiske aromaer.




Jadda, vi måtte jo ha noe godt i glasset i dag også da og som støtter disse flotte smakene.

Avignonesi, Vino Nobilo di Montepolciano 2011 fra Toscana.

Dyp rubinrød farge med en liten kant av rustrød på en 2011 årgang allerede.
Kirsebær, vanilje og krydder med hint av blomsterdufter i nesen. En meget kompleks vin med en kraftig smak som brer om seg i munnen og setter alle smaksløkene i fullt beredskap. Feminine og fløyelsmyke tanniner, samt en syre som balansers nydelig. Tørkede frukter, lakris og lær følger i avslutting. Lang ettersmak som sitter flere minutter med en anelse fat og eik som sitter igjen i munnhulen.

Flott vin til kr 237, som kanskje fortsatt er for ung, men 1 time i en bred-bunnet karaffel, åpner opp og byr på disse fantastiske smakene. Ellers kan denne godt få både 5 og 10 år ekstra i kjelleren, som igjen vil frembringe enda flere smaksnyanser.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg