Avignonesi, Vino Nobilo di Montepolciano 2011
I dag får vi konse... på maten som skal på grillen!
Grillet kalvesnitzel med pepper-smøreost, salvie og frisk timian. Ovnsbakte amadinepoteter og sommerløk. Kokt, fersk norsk blomkål. Meget enkelt og smaksrikt. Fantastiske aromaer.
Jadda, vi måtte jo ha noe godt i glasset i dag også da og som støtter disse flotte smakene.
Avignonesi, Vino Nobilo di Montepolciano 2011 fra Toscana.
Dyp rubinrød farge med en liten kant av rustrød på en 2011 årgang allerede.
Kirsebær, vanilje og krydder med hint av blomsterdufter i nesen. En meget kompleks vin med en kraftig smak som brer om seg i munnen og setter alle smaksløkene i fullt beredskap. Feminine og fløyelsmyke tanniner, samt en syre som balansers nydelig. Tørkede frukter, lakris og lær følger i avslutting. Lang ettersmak som sitter flere minutter med en anelse fat og eik som sitter igjen i munnhulen.
Flott vin til kr 237, som kanskje fortsatt er for ung, men 1 time i en bred-bunnet karaffel, åpner opp og byr på disse fantastiske smakene. Ellers kan denne godt få både 5 og 10 år ekstra i kjelleren, som igjen vil frembringe enda flere smaksnyanser.
PS!
Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.
mandag 29. juni 2015
2011 Avignonesi, Vino Nobilo di Montepolciano
MIN VINPROFIL
Interessen for vin startet vel egentlig i 1985 da jeg fikk smake 1982-årgangen til Chateau Talbot. Siden det har jeg vært «hektet» på klassiske Bordeaux viner. Jeg startet med å kjøpe meg opp på det jeg kom over av 1982-årgangen fra dette distriktet og som var til en overkommelig og fornuftig pris på den tiden. Sitter fortsatt med en god del flasker igjen fra en av forrige århundrets store årganger. Etter hvert har også andre klassiske franske distrikter og viner fått innpass, slik som Bourgogne og Champagne. I de siste årene har jeg også inkludert Piemonte og Toscana viner, samt noe fra Spania, Portugal og USA. Og ikke minst å forglemme Riesling fra Tyskland.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mest leste innlegg
-
Røverkjøp på Vinmonopolet ( Svenskedödaren ) Måtte prøve meg på denne Barbaresco'en fra Pietro di Campo, etter masse omtale i divers...
-
1983 Chateau Margeaux Cabernet Sauvignong Sommeren er definitivt over og da er det på tide å vende nesen og smaksløkene m...
-
Ikke bare Fransk vin som vokser ved langtidslagring I dag har jeg plukket fram en perle av en Italiener fra Montalcino i Toscan...
-
Hvilken vin skal man velge til hvit asparges? Nå har endelig den ferske hvite aspargesen kommet i butikkene. Denne meget flotte, ele...
-
Ny Pauillac legende skapt av Parker og Suckling En ny "hype" eller en ny legende? Chateau Pontet-Canet er opprinnelig en f...
-
Den legendarisk produsenten Angelo Gaja Kilde: Gaja fra Wikipedia Gaja er en italiensk vinprodusent fra Piemonte-regionen i distrik...
-
En stor og flott vin, men en vanskelig årgang En meget lett gjenkjennelig etikett. Chateau Pichon-Longueville Baron er en 2re Cru Cl...
-
Chablis, opp mot sitt beste? I hvertfall en av Chablis aller beste produsenter. Domaine Duplessis ble startet i 1895 og drives ...
-
Melodisk eleganse fra Puligny-Montrachet Her har vi nok en gang kommet over en elegant, tørr, kompleks og flott hvit Burgunder fra ...
-
Overtruffen viltvin fra Chateauneauf de Pape Her kommer en helt fantastisk vin fra Chateauneuf de Pepe og fra Familie Perrin. Denne er e...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar