PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

tirsdag 30. juni 2015

Trattoria Lafiandra, Singapore

Middag på Trattoria Lafiandra i Singapore, 25. April 2015

En fantastisk middag og kveld på min favoritt-restaurant i Singapore.
Faktisk ikke en restaurant men et Trattoria, som er et litt mindre formelt sted enn en restaurant. Italienerne har også sine Osteria'er som er mer som et vertshus eller som et hjem. 


Her var vi ved Trattoria Lafiandra ved inngangen til Singapore Art Museum.

Må minimum avlegge ett besøk på dette stedet hver gang jeg er i Singapore.
Ingen jålete, fancy, minimalistisk eller kreativ matlaging. Her er det kun fokus på råvarer og smak, og på maten: Kun det enkle er det beste.

Dagen kreasjon bestod av Risotto med steinsopp og trøffel til forrett.

Spekalv skank med urtesaus, dampet spinat og potetstappe til hovedrett.
Vinvalg falt på en Barolo fra 2007.
2007 Barolo, Giacomo Borgogno & Figli




Er fortsatt en ung Barolo som trenger mye luft og dekantering.
Etter en halv time i karaffel viser den tegn til å åpne seg.
Typiske dufter og smaker fra nebbiolo druen.
Kirsebær, blåbær, fioler, lakris, lær og en liten touch av eik på duft. Medium til kraftig vin med en god balanse, men med supertørre tanniner som virkelig river og røsker i munnhulen. Men de er rene og unge og vil nok vokse seg modne i årene som kommer ( 5-10 år til i kjeller anbefales).

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg