PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

søndag 18. juni 2017

2014 Nebbiolo d'Alba, Francesco Rinaldi & Figli

En deklassifisert Barolo

Francesco Rinaldi er en meget god produsent 
🏰 Historien om Francesco Rinaldi starter i kjelleren på den berømte åsens Cannubi i Barolo. Her møtes jordsmonn fra alpene og Helvetian med Tortonian-typen og blander seg sammen og gir de helt unike smakene og egenskapene til Nebbiolo-druen som bare finnes i akkurat denne delen av Piemonte. Disse druene gir liv til Barolo og til noen degraderte Nebbiolo. som gir en struktur og farge med duft og den tørre smaken som er typisk for denne vinen. Akkurat denne degraderte Nebbiolo her kommer fra vinmarken i kommunen Verduno og er produsert kun i 4000 flasker.

🍇 100 % Nebbiolo

🗜 Fremstilling tradisjonelt i termokontrollerte ståltanker med skinnene i ca 20-30 dager. 

🕰 Minimum 12 måneder på Slavonsk eik.

💨 Åpnet og luftet på  karaffel i ca 1 time.

🎨 Briljant og dyp rubinrød farge.

👃🏼Rett fra nyåpnet flaske har vinen en intense duft av balsamiko. Med luting i karaffel svinner denne aromaen sakte bort og frem kommer de klassisk Nebbiolo duft av mørke røde bær, krydder, roser, lakris og parfyme.

👄 En intens smak som er tørr og velorganisert. Munnfølelsen helt klassisk av  nebbiolo med tørre og beske kirsebærkjerner, sursøte bær og unge og litt rustikke tanniner. En syre som ikke helt klarer binde vinen godt sammen, men noe som kan skyldes en ung og fersk utgave. En grei medium avslutning og lenge. 

Denne vinen trenger mye luft i en såpass ung årgang
🎯 86/100 poeng 3.4 ⭐️ 

💶 Kjøpt på Spesialslipp på VInmonopolet 1. september 2016 til kr 285,30

👍🏼 En vin som forsvinner like fort ut av butikkene hos Vinmonopolet som de kommer inn. Kun 4000 flasker produseres årlig og fordeles rundt til mange land og da blir det ikke mange flaskene til oss her oppe på berget. 


Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg