PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 10. juni 2017

2001 La Rioja Alta Gran Reserva 904


Klassisk "old-fashion" Rioja

2001-årgangen er rangert av regionen, som den aller beste på skalaen. 

 Bodegas La Rioja Alta S.A. ligger med sin vingård fra 1890, midt i hjerte av Rioja i det ikoniske stasjonskvartalet i Haro.

 En blended vin med 90 % Tempranillodruer fra 40 år gamle vinstokker som vokser i Brinas i Labastida samt 10% Graciadruer fra Melchorón vinmarkene i Briones og Rodenzno.


 Malolaktisk gjæring og med 15 dagers skinnkontrakt før overføring til fat.



 Lagring i 4 år på små Amerikanske eikefat


 Åpnet, dekantert og luftet på karaffel i ca 2 timer før servering. Flott kork som var tørr og fin hele veien gjennom.

Dekantering er meget viktig i fohold til eldre vin og fjerning av sedementer, samt lufting av vinen

 En litt rustikk mursteinsrød farge med en klar oransje skulder som er så typisk for en såpass gammel vin.

Duft av kirsebær, plommer, lær, tobakk, vanilje og noe søtlig krydder. Bak ligger et behagelig slør av treverk og eik.

 Konsentrer og intenst anslag i munnen med silkemyke og søtaktig tanniner som har blitt glattpolert av en lang lagring, både på fat og i flaske. Velstrukturert og fortsatt en ganske god bittersøt syre som holder godt til sine 16 år. Smaken følger duften og gir et klart bilde av at dette er en "old fashion" Rioja med eik, vanilje, sigar og lær av de sekundærsmaker som nå begynner å dominere i munnen, men fortsatt er det aroma av friske frukter og bær som sitter langt frem i smaksbildet, mens syre og tanniner binder det hele meget flott sammen. En meget god og lang avslutning en behagelig sødmefull finish.

 93/100 poeng 4.2 ⭐️ 

 Kjøpt i vinbutikk i Bilbao i juni 2014 for 29 €. 2007 årgangen er tilgjengelig på VMP til kr 335,- i skrivende stund, eller en Magnum (150 cl) i en 2005 årgang til kr 660.-

 Kompromissløs vin med flott og kjølig frukt og kun 12% alkohol. En meget klassisk og tradisjonell Rioja som er på topp nå og vil holde seg mange år fremover. All i alt en meget flott vin og god kvalitet i forhold til pris. Så vel verd pengene.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg