PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 3. juni 2017

2013 Chianti Classico, Castellare di Castellini

Klassisk Toskaner fra  Castellare di Caslellina in Chianti

Castellare benytte fulger på alle sine etikketer etter det rike fulgelivet på eiendommen.


🏰 Azienda Agricola Domini Castellare di Castellini in Chianti, Toscana

🍇 80 % Sangiovese og 15 % Canaiolo

🗜 Malolaktisk fermentering (gjæring) i 15-20 dager i ståltanker

🕰 Lagret i 15 måneder i brukte franske durmast eikefat (barrique) på 5 hl eller 2,5 hl.

💨 Åpnet og luftet på karaffel i ca 1 time.

🎨 Rubinrød farge med en lilla kjerne og en litt gryende oransje kant langs glasset.

👃🏼Klassisk og tradisjonell duft av Sangiovese med kirsebær, mørke blå plommer og solbær, krydder, lær og noe jordlige toner.

👄 En god Chianti Classico vin med en godt integrert syre og lette tørre tanniner. Nyansert og fruktig sammensatt og robust aroma av nydelig kjøttfulle bær, krydder, lær, mørk sjokolade og vanilje. Frisk konsentrert bærpreg med hint av flott integrert fat i en lett sursøt finish og medium lengde i avslutningen.

2013 er fortsatt ungt og vile tjene på en time eller to i breddbunnet karaffel

🎯 88/100 poeng, 3.7 ⭐️

💶 NOK 249,90 på VMP. Akkurat nå er 2014 årgangen inne.


👍🏼En flott Chianti Classico som fortsatt kan oppbevares både 3 til 5 år til.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg