Graacher Himmelreich Riesling Auslese
2015-årgangen fra Mosel er eksepsjonell |
🏰 Weingut Max Ferdinand Richter er en berømt og historisk eiendom i Mosel som produserer vin hovedsakelig fra Riesling druen. De produserer i de fleste stilarter som strekker seg fra tørr til rik til søt isvin. (Icewine) Gården har rundt 17 hektar vinmarker i noen av de aller beste stedene i Mosel, inkludert Graacher Domprobst og Brauneberger Juffer-Sonnenuhr. Gårdens Helenenkloster vingård i utkanten av Mülheim er kjent for sin evne til å produsere isvin med jevne mellomrom. Dette er et skifersted og har lag av kvarts, et kjøligere klima enn steder nærmere vingården og dermed en enda lengre vekstperiode. Rieslings herfra er kjent for sine svarte og røde frukt aromaer. Dr. Dirk Max Ferdinand Richter sine viner er verdsatt for sin friske mineralitet og renhet.
🗜 Druene presses skånsomt og tradisjonell gjæring på lave temperaturer i gamle 1200 liters eikefat i 2 måneder og deretter 2 måneder på flaske.
🍇 100% Riesling
💨 Åpnet og luftet på karaffel i en times tid.
🎨 Klar lys gulgrønn farge.
👃🏼 En deilig frisk duft av moden frukt som eple og grapefrukt med innslag av honning, aprikosog noe urter.
👄 Ung, frisk og et fint preg av modne frukter, litt honning og mineraler. Fint balansert med en aldeles kraftfull syre, men som jevnes ut med de deilige sødmefulle modne fruktsmakene og med en lett stikkende og perlende smak ytterst på tungespissen. Aromaer med en kremaktig og ren fruktstruktur, en røff fruktsyre og en veldig elegant og langvarig finish.
En ung og frisk hvitvin bør få en runde og et opphold i en dekanter for lufting |
🎯 89/100 poeng og 3.7 ⭐️
💶 Tilgjengelig på Vinmonopolet til kr 239,90, men akkurat nå er 2016-årgangen inne. Denne skal også være like bra som 2015.
👍🏼 Vinen er meget god nå som ung, men begynner å vise seg fra sin aller beste side om cirka 15 år – og kan lagre i minst 15 år til. Da har petroliumssmaken fått utvikle seg over år, samt friskhet og sødme utjevnes og gir en enda bedere harmoni til vinen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar