PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 10. juni 2017

2015 Dautenpflänzer Riesling Großes Gewächs, Kruger-Rumph

Nahe produserer nydelig Riesling

Det hevdes at 2015-årgangen er noe av det beste som er produsert i Tyskland noen gang

🏰 En nydelig riesling fra den lovpriste 2015-årgangen. Fra den sydlige delen av Nahe regionen i Tyskland. Krugher-Rumph har en eiendom på 22 hektar hvor det i all hovedsak produseres riesling, men også noe sauvignon blanc. Første gangen jeg også ser denne vinen med en helt ny blå etikett.

🍇 100 % Riesling

💨 Åpnet og luftet på  karaffel i ca 45 minutter.

🎨 Strågul med kjerne av grønnskjær.

👃🏼Blomster, tropisk frukt, ananas, aprikos, mineraler og smått hint av gryende petroleum. 

👄 Flott anslag mot ganen. Kompleks og intens vin med en frisk og sylskarp syre. Smaken følger duften og tilbyr en liten prikkende og perlende smak helt ytterst på tungen. Smakskurven tilbyr søtlig hvit steinfrukt på slutten og inn i avslutningen, men igjen kommer den flotte syren og balanserer ut den søtlige frukten. En medium ettersmak som dunster sakte bort.

Denne årgangen er forstsatt fersk og veldig ung og vil trenge godt med luft i ung drakt.

👍🏼 En flott GG riesling til under 300 NOK fra 2015 årgangen som er verd å hamstre noen flasker ekstra av for langtidslagring. Jeg har en tendens til å gå på "barnerov" når det gjelder Tysk riesling. Jeg har som regel ikke tålmodighet til vente de 10-15 årene det tar å utvikle den underliggende petroleumsmaken i disse vinene. Her er det likevel et valg mellom den deilig friske frukten og petroleum. Til eldre vinen blir jo mer forsvinner den flotte frisk fruktsmak og petroleum utvikler seg mer og tar over. Så helst, Ja takk, begge deler for min del. Derfor må disse vinene følges tett og testes ut jevnlig for når det dags for å treffe best på begge. 

🎯 90/100 poeng 3.9 ⭐️ 


 💶 NOK 299,- på VMP og er fortsatt tilgjengelig i 2015 årgangen

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg