PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 17. juni 2017

2014 Isole e Olena Chianti Classico

Ung og frisk Chianti Classico

En flott Chianti Classico vin
🏰 Eiendommen Fattorie di Isole e Olena ligger i Barberino Val d'Elsa i Toscana og innenfor grensen til Chianti Classico DOCG, noen timer kjøring sør for Firenze. Vingården ble dannet ved oppkjøp og konsolidering av to nærliggende eiendommer - Isole og Olena - av De Marchi-familien på 1950-tallet. I dag er de en av de mest fremtredende produsentene i Chianti-regionen. Det har de blitt kreditert ved å hjelpe til med å gjenopplive og forbedre kvaliteten på Chianti vinene på 1970-tallet, og særlig dens flaggskipsvin - Cepparello - er en av de mest kjente viner som faller under (IGT) Super Toskaner betegnelsen. 

🍇 83% Sangiovese, 10% Canaiolo, 6% Syrah og 1% Cabernet Sauvignon 

🗜 Gjæret ved max. 32 °C, maserasjonstid: 15 dager, med 2 overpumpinger om dagen

🕰 12 måneder på eikeliggere og franske eikefat.

💨 Åpnet og luftet på karaffel i ca 1 time.

 
Isole e Olena ligger midt i DOCG området i Toskana, men er mer kjent for sin Super Toskaner Ceparello
🎨 Klar, ung rød farge med antydning til lilla skjær.

👃🏼Duft av mørke røde bær med toner av kirsebær, solbær og blåbær og med hint av stall, lær, haml, urter og noe fatkrydder.

👄 Elegant og et saftig anslag med deilig syre. Fine avslepne tanniner, med en lett leskende karakter og hvor sursøte kirsebær dominerer. En frisk og fruktig vin med medium fylde og rikhet. Noe eikesmak mot slutten av smakskurven og inn i avslutningen hvor de sursøte kirsebærene tar over igjen og etterlater en medium lengde og finish.

🎯 89/100 poeng og 3.8 ⭐️

💶 Kun tilgjengelig i BU til kr 250,- som er en grei pris/kvalitet ratio.


👍🏼 En helt grei Chianti Classico som sikkert vil stå seg med et par år til på rygg, men klarer nok 5 til 10 år til også.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg