PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 16. juni 2017

2016 Soalheira Alvarinho, Vino Verde

Grønn vin fra Portugal

Vino Verde betyr Grønn Vin
🏰 Produsenten er Antonio Esteves Ferreira med vinen, Quinta de Soalheiro fra Moncão e Melgaco i Minho distriktet i Portugal hvor man er mest kjent for sine Vino Verde viner (grønne viner). Denne her er riktignok basert på en litt annen og den anerkjent druen Alvarinho. Kjent som Albarinho i Spania og fra Regionen Rias Baixas.

🍇 100 % Alvarinho 

🎨 Middels lys strågul med et klart dypt grønnskjær.

👃🏼Duft av friske eple, pære, aprikos, grapefrukt og sitron med hint av urter, nyslått grass og noe mineraler. 

👄 Middels til god fedme med en ren frukt og en meget frisk syre i en lang ettersmak med hint av mineraler i avslutningen. Pen konsentrasjon av kjølig frukt og en elegant druekarakter. Meget fersk i stilen som er kjennetegnet for denne type vin og med en ørliten prikking ytterst på tungespissen som en får fra tilført karbondioksid.

Denne vinen har blitt favoritt nummer én til reker her i huset.
🎯 88/100 poeng og 3.9 ⭐️

💶 Og vinen er faktisk tilgjengelig til en nette sum av kr 169,- på Vinmonopolet. Rene røverkjøpet spør du meg.  

👍🏼 Dette har blitt favorittvin nr en her i huset til reker og skalldyr, da denne vinen byr på en utrolig fruktighet med en friskhet som står elegant til reker- og skalldyr- kjøtt som har litt sødme i ettersmaken. Fikk denne servert første gangen i Portugal i 1982 til grillede sardiner som smakte meget bra. Passer også fint til annen grillet fisk med litt tykt skinn som er godt grillet.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg