PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

mandag 3. juli 2017

2015 Saint Aubin 1er Cru Sur Gamay Domaine de Valliere

Mer hvit burgunder...
 
Saint-Aubin 1er Cru Sur Gamay
🏰 Domaine de Valliere eies av Roux-familien som er basert i Saint Aubin, litt nord-vest  for Montrachet i Cote d'Or i Burgund. Denne familiens vinproduksjon  strekker seg tilbake til 1855, og de eier nå over 70 hektar vinmarker spredt utover Cote d'Or, noe som gjør den til en av de største uavhengige eiendommene i Burgund. 

🍇 100 % Chardonnay

🗜Vinifisert av håndplukkede druer, tradisjonell gjæring og maserasjon.

🕰 12 måneder på 25% nye fat og 4 måneder på flaske før salgsstart.

💨 Åpnet og luftet på karaffel i ca 1 time.


🎨 Briljant gulgrønn farge.

👃🏼Duft av moden frukt, epler, lime, sitrus og mineraler. Flot avdempet duft av treverk og eik. 

👄 Fyldig og intens vin med en kompleks tekstur. Bløt og god saftighet med en deilig integrert syre om balanserer frukt og sødme godt. Pent bruk av eik som svever rundt i munnhulen og følges gjennom svelget og med inn i en lang avslutning.

🎯 88/100 poeng 3.8 ⭐️

💶 Kr 406,20 på Vinmonopolet hvor kun 1200 flasker tilgjengelig.

👍🏼 En flott vin, men jeg synes likevel jeg hadde forventet mer av denne til en såpass pris. Prisen er ikke avskrekkende for ei flaske Premier Cru fra Saint Aubin, men da bør den også levere og smake deretter, noen denne dessverre ikke gjør hele veien inn.. 



Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg