PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 22. juli 2017

2014 Domaine Blain-Gagnard Chassagne Montrachet Premieur Cru Boudriottes

Sommerferiens siste krampetrekning





Her må vi finne noe ekseptionelt til avsluttningen på en sommerferie som har bydd på sol, sol og atter sol i samfulle 4 uker. Kun en halv dag i går på fredag den 21. juli med noen få ettermiddagsbyger. Dette igjen gir gleder til å nyte rosé og hvitvin i det fantastisk flott og varme været vi har hatt. 

Siste dag  med fantasisk vær har jeg gravd litt ekstra dypt og funnet en vin jeg hadde planer om å konsumerer en gang etter 2025. Men skitt au, dette har vi fortjent i dag.



En meget flott og elegant 1er Cru Chassagne-Montrachet fra enkeltvinmarken Boudriottes i Cote de Baune. Lys sitrongul farge med et lite grønnskjær. Dette var en mega digg vin. Nydelig duft av mineraler, sjø, epler og sitrus brer om seg ved første sniff i glasset. Denne vinen har fått en runde på nesten 2 timer i karaffel og vinen åpner seg og byr opp til meget elegante og smaksrike aromaer i høy klasse. En kompleks vin som er sylskarp og fokusert. Frisk og ung syre, krisp og nyansert teksture, rund og elegant. Lang, lang ettersmak. 



Testet hjemme i Lier 22.07.2017
93/100 poeng 4.3 ⭐️

Servert til grillede kamskjell, ruccola, mango og chilli.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg