PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

onsdag 19. juli 2017

2004 Barolo, Silvio Grasso

Tålmodighet er en dyd med Barolo




🏰 Azienda Agricola Silvio Grasso holder til litt utenfor Barolo by og i hjerte La Morra, kanskje den mest berømte av alle landsbyene i Barolo.


🗜 Tradisjonell fermentering på ståltank i 10 dager 


🕰 Vinen modnes i 24 måneder på franske eikefat og 12 måneder på flaske før salgsstart.

🍇 100 % Nebbiolo

💨 Pull'n pour og kun med lufting i glasset.


 
Mursteinsrød farge indikerer en eldre vin
🎨 Dyp rødbrun mursteinsfarge og En kan tydelig se at fargen preger alderen på denne vinen nå. 

👃🏼 En helt klassisk Barolo fra Silvio Grasso. Mørke røde sødmefull bær, treverk, lær, tjære, tobakk, mokka på nesen. Duft av stall, halm og hint av krydder. 

👄 Medium til kraftig vin med komplekse og elegante aromaer. Bløt og silkeaktig munnfølelse med integrerte tanniner. Nydelig avbalansert syre, tekstur og med en flott rustikk finish og lang ettersmak.


👍🏼 Denne 2004 årgangen er nå godt moden og denne vinen er nok på topp nå og en 2-5 år til. Den som har tålmodighet til å vente de nødvendige årene på en Barolo vil også bli belønnet med stor vin.  

🎯 91/100 poeng 

💶 Kjøpte 12 flasker i 2008 til ca 210 NOK pr flaske. 






Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg