PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 26. august 2017

2015 Domaine Fanny Sabre Meursault

Meursault - en stor hvitvinskommune

2015 er utrolig ungt, men jeg må bare teste
🏰 Domaine Fanny Sabre er upcoming produsent fra Pommard kommunen i Burgund, men produserer også viner fra omkringliggende kommuer. Fanny tok over familiegården i 2005 og har siden produsert rent organisk. Her en flott representant for Meursault, men i en alt for ung utgave og jeg MÅ jo bare smake. En kommunevin som har hentet druematerialet fra flere vinmarker innenfor grensene i Meursault. 

🍇 Organisk produserte 100% Chardonnay.

📌 13.5% Alkohol, 4,8 gram syre per liter og <3 gram sukker per liter

🗜Håndplukkede druer som ble spontanfermentert.

🕰 Modnet i 12 måneder på 30% nye og brukte fat.


Denne vinen trenger godt med luft før den åpner seg og leverer 
💨 Luftet i karaffel over 1 time

🎨 Klar strågul farge med en litt gulgrønn kjerne.

👃🏼Intens aromatisk og elegant duft av epler, sitrus, blomster og mineraler av våt stein. Hint av nøtter, smør og fat.

👄Kompleks, nyansert, presis, ung og bløt med en frisk fyldig tekstur. Flott fruktighet med deilig moden frukt. Halvfet viskositet med en litt smøraktig overflate. Lang ettersmak med et fint touch av eik. Dette var virkelig en meget god standard Meursault.

👍🏼 Dette var virkelig en meget god standard Meursault.

🎯 91/100 poeng 4.3 ⭐️

🏠 Testet hjemme i Lier 📆 26. august 2017

Scampi og pasta, en meget enkel men smakfull rett
🍽 Servert til marinerte og grillede scampi med tørkede solmodne tomater med basillikum og italiensk Caserese pasta.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg