2013 Brunnenhof Lagrein Mazzon
Lagrein er en lokal drue i Alto Aldige regionen |
Vinen jeg har plukket fram i kveld er riktignok basert på den lokale druen Lagrein.
🍇 100 % Lagrein. Dette er en rød drue som har sitt opphav akkurat herfra og er sjelden dyrket utenfor sitt eget området. Kun noen få andre steder på New Zealand som har prøvd å kultivere druen. Lagrein er en drue som gir vinen en ekstraordinær kompleksitet. Med nesten en svart farge gir Lagrein en fullverdig vin - mørk med sterke tanniner og litt mystisk.
🗜Fermentering foregår i store 25 hl eikefat med omlag to uker med moskontakt. Deretter etterfulgt av malolaktisk gjæring.
🕰 12 måneder på 500 liters og 700 liters eikefat før flasking.
Vinen ble luftet i bredbunnet karaffel i ca 1 time. |
🎨 En ganske intens, ugjennomsiktig blårød farge med en nesten svart kjerne.
💨 Åpnet og luftet på karaffel 1 times tid.
👃🏼 Duft av mørke skogsbær som bjørnebær og blåbær samt blå plommer og en deilig aroma av fersk skogsbunn og med et svak hint av lær.
👄 En vin med stor karakter og intensitet. Saftig og sursøt smak av frukt med bløte fine tanniner. Frisk deilig syre som balanserer denne vinen flott. En god lengde med en flott bærpreget avslutning.
🎯 89/100 poeng og 3.9 ⭐️
💶 Kjøpt på VMP, Spesialslipp av Italienske viner, 3. september 2015 til kr. 299,-
🍽 Servert med godbiter fra matkassen "Smak av Italia" www.smakavitalia.no
🍽 Servert med godbiter fra matkassen "Smak av Italia" www.smakavitalia.no
Gavekassen med godbiter fra det Italienske kjøkken |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar