PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 19. august 2017

2015 Gerard Duplessis Chablis Premier Cru Vaillons


Tjuvsmak på '15 årgangen fra Duplissis



👍🏼 Gerard Duplessis er en av få vinmakere i Chablis som lager kraftige og meget lagringsdyktige viner fra Premier Cru marker og som er helt på nivå med Grand Cru vinene, men kun til halve prisen. 

🏰 Denne vinen her er hentet fra enkeltvinmarken Vaillons med Premier Cru klassifisering. Vinene herfra gir gjerne elegante, fruktige, fyldige og tilgjengelige og rik på østers. Dette er den tredje 1er Cru vinen fra Duplessis jeg nå smaker i 2015 årgangen.



🎨 Middels kraftig strågul farge med noe grønt

👃🏼Sitrus og tropisk frukt med stor mineralitet med kalk og sjø og et hint av voks og honning. 

👄 Stor fylde med leskende tørr frukt med en bløt og ung syre som er godt integrert og nydelig balansert. Godt med mineraler, fruktig og delikat og lang utover i smakskurven. Harmonisk og en litt syrlig frukt i finishen med en flott lengde.

🎯 91/100 poeng 4.2 ⭐️

💶 284,90 i BU. Vel verd hver eneste krone.



🍽 Servert til naturell krabbe, krabbeskjell og krabbeklør med tilbehør.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg