PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 11. august 2017

2009 Les Forts de la Latour, Chateau Latour

Andreviner er gjerne et meget godt valg

Andrevinen til Chateau Latour
🏰 Første test av av andrevinen til Ch. Latour fra En Primeur import fra 2009 årgangen. Ch. Les Forts de la Latour blir betegnet som en av de aller beste andrevinene til de fem Grand Cru slottene fra 1855. Chateau Latour ligger i kommunen Pauillac hvor tre av de andre Grand Cru slottene også ligger. 

🍇 65,1 % Cabernet Sauvignon, 32,3 % Merlot, 0,6 % Cabernet Franc og 1,9 % Petit Verdot.

💨 Åpnet, luftet og dekantert på karaffel 90 minutter og med noe begynnende bunnfall. 


🎨 Dyp rubinrød farge med en gryende kant av orange langs kanten på glasset. 

👃🏼 En litt lukket bouquet ved første sniff i glasset etter åpning. En runde i  karaffel åpner opp og byr på friske mørke bær. Typisk Pauillac footprint med konsentrerte solbær, kirsebær, lær og sadel, sigarkasse, grafitt og blyant. Et gryende slør av lett støv, halm og stall ligger og svever i bakgrunnen av duftkurven.

👄 Første anslag i munnen gir en intense og kompleks smak av et litt søtlig og kremet karakter på frukten med en dyp substans. Lag på lag brer seg ut og vekker hver eneste lille  smakssans for å plukke ut de detaljerte aromaene. Kjølig bær og frukt hylles inn i ganske kraftige tanniner som fortsatt biter godt under overleppen, men som glattes ut og blir polert gjennom resten av smakskurven. En imponerende og  litt prikkende syre fra start som understøtter en fantastisk forførende munnfølelse. Lang ettersmak som vare opp mot minuttet og vel så det.

👍🏼 Den litt undervurderte 2009 årgangen begynner nå og modnes og viser kvaliteter som etterhvert blir nevnt i samme åndedrag som 2010 og 2015. Fortsatt 5 flasker igjen av denne årgangen og blir vel test og sjekket jevnlig de neste årene.  

Testet hjemme i Lier, fredag 11. august 2017 
🎯 93/100 poeng og 4.4 ⭐️

💶 NOK 615 pr flaske ved import av En Premiur. Dagens pris ligger rundt kr 2350,- på VMP

🍽 Servert til grillede skiver av lammelår, ovnsbakte amarillo-poteter, grillede tomater og paprika, samt grønnsaksalat.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg