PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 1. september 2017

2013 Weingut Georg Mosbacher Forster Musenhang Riesling Trochen

2013 - En utfordrende årgangen for Tysk Riesling

Fra vinmarken Forster Musenhang
🏰 Sabine Mosbacher-Düringer og hennes ektemann Jürgen driver vingården Weingut Georg Mosbacher på 20 hektar med kultiverte og velrenommerte vinmarker ved landsbyen Forst i Pfalz regionen.

🌲Denne vinen er hentet fra den 8,63 hektar store vinmarken Forster Musenhang som ligger 160-220 meter over havet og har et jordsmonn med leiraktig sand og noe kalkstein. På grunn av sin nærhet til skogen, er denne vinmarken og hellingen godt forsynt med vann og produserer druer med godt syrenivå. 

📌 2013 årgangen av Riesling fra Tyskland ble veldig varierende da det ble utfordrende med en lang kjølig høst før druene ble modne og med en kjølig streng frukt med mye, kraftig syre. Mengden av druer ble relativ lav og det ble generelt stor forskjell på kvaliteten fra området til området også innenfor hver region. I Pfalz var det kun Mosbacher og Philipp Kuhn som leverte viner av høyere kvalitet.

💨 Åpnet og luftet i flasken over natten (ca 18 timer) i kjøleskapet.

🍇 100 % Riesling

🔎 4,7 gram sukker per liter og 7,8 gram syre per liter

 
Ung, frisk og deilig Riesling fra Pfalz
🎨 Lys, klar og funklende strågul farge.

👃🏼 Utrolig deilig og innbydende duft av kjølig sitrusfrukter, fersken og lime med en elegant mineralitet på slutten av duftkurven.

👄 Frisk, fyldig og konsentrert kjølig delikat fruktsmak. Fruktsødme og syrlighet i en stram og markant, tett og fremragende syre, balanseresalt perfekt sammen med en litt støvete og kalkholdig mineralitet i utgangen. Sitrus og mineralitet blir med hele veien gjennom smaksbildet og inn i avslutningen, samt at det dominerer i medium til lang ettersmak.

🥂 En utrolig flott og forfriskende vin som er vel verd hver eneste krone man må betale for denne godsaken. Spent på å følge lagringspotensialet til denne snas’ne vinen over de neste 3-5 årene

Åpnet kvelden før og overnatte i kjøleskap uten kork
💶 Kjøpt på VMP Spesialslipp av Riesling-viner 5. april 2015 for kr 211,90

🎯 Smak.no og DN ga denne vinen hele 92 poeng for en vin til rett over 200 kr. Min vurdering er nok litt mer avholdent, så jeg ender på 90/100 poeng (50+5+12+15+8) og 4.2 ⭐️

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg