PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 29. september 2017

2013 Delle' Ornellaia Le Serre Nuove

Supertoskanere på "nest" høyeste nivå

Delle' Ornellaia Le Serre Nuove
🏰 Ornellaia er en av Italias mest berømte vingårder som ligger i Bolgheri i Toscana. Deres toppvin Ornellaia er en av de tre meget berømte ...'AIA vinene fra denne regionen. De to andre er Sollaia og Sassicaia. Disse tre vinene koster alt fra halv-annen høvding og oppover, alt avhengig av årgang. Så hva gjør en ordinør lønnsmottager når disse vinene blir litt i drøyeste laget til anskaffelse? Jo, det finnes jo alltid tilnærmede muligheter og da er andrevinene til disse produsentnene alltid et godt valg.

👌🏼La Serre Nuove har utviklet seg mye siden siste flaske jeg testet. Lillebror Ornellaia leverer tett opp til storebror bare man har tålmodighet nok, lagret nok og luftet lenge. Denne har nå fått 2 timer i karaffel og lever meget bra.

Lufting er et "must" for såpass ung vin. 
🎨 Klar og dyp rubinrød farge.

👃🏼 Intense duft av kirsebær, vanilje, humus, urter og hint av fat og smør.

👄 Godt utviklet, kompleks og en medium til full body vin. Nyansert anslag og intens inngang med flere lag og hvor fruktene fortsatt dominerer i en 3 dimensjonal smak . Flott superb syre, mens tanninene fortsatt har litt å gå på. Trenger nok enda et par år for å bli ordentlig integrert og silkemyke. Det napper fortsatt  litt under overleppa enda. En perfekt utgang og her slår smørsmaken virkelig til, sammen med hint av fat og vanilje som følger med godt inn i en nesten evigvarende ettersmak.

🎯 90+/100 poeng og 4.2 ⭐️

 
Flott rubinklar farge.

👍🏼En fantastisk flott vin som stadig er under utvikling, men leverer godt allerede nå.

💶 2013 årgangen kostet kr 349,- på Taxfree på Gardermoen i oktober 2015.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg