PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 6. oktober 2017

1981 Chateau Gruaud Larose Saint Julien Grand Cru Cla

Back to the eighties, continues...

1981 Chateau Gruaud Larose
🏰 Chateau Gruaud Larose fra Saint-Julian er en second Grand Cru Classé fra 1855 klassifiseringen. Slottet har 82 hektar med vinmarker i St. Julian kommunen på vesytsidebredden i Bordeaux . 

🕰 1981 årgangen var en litt vanskelig årgang på vesytsidebredden. Frost og regn på vår og forsommer og så regn igjen i slutten av august gjorde at de fleste valgte høste tidligere enn vanlig av frykt for råte. Derfor kan enkelte viner fra 1981 virke litt umodne og "grønne" Gruaud Larose var nok noe heldigere og har levert en årgang opp mot det jevne.

🍇 59 % Cabernet Sauvignon, 36 % Merlot, 3 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdon.

 
Et lite uhell med korken da den delte seg, men gikk greit opp ved nytt forsøk.
🎨 Dyp mørk rød farge med en klar kant av mursteinsrød.

👃🏼 Tobakk, vanilje, tjære, seder, paprika og sjampinjong med markant aroma av stall og halm med jordlig innslag. Svakt hint av solbær og bjørnebær

👄 Første anslag i munnen viser en godt moden vin med fløyelsmyke tanniner og en  syre som fortsatt lever og holder denne godt sammen. Kompleks og nyansert med aromaer som følger duften i flere lag. En intens, solid og substansrik vin med en stor lengde og en litt tørr og rustikk finish.
Mørk  rød med innslag av mursteinsbrun
📍Testet hjemme i Lier, fredag 06.10.2017

🎯92/100 poeng og 4.1 ⭐️

💶 Kjøpt på Taxfree på gamle Fornebu i august i 1989 til kr 184,00


Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg