PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 28. oktober 2017

2009 Hermitage Domaine de Colombier

Det berømte Hermitage berget

2009 Hermitage fra Florent Viale
🏰 Domaine de Colombier ligger langs det berømte Hermitage berget helt nord i Rhone dalen. Florent Viale overtok familiegården i 1991 og som hans far Gaby kjøpte i 1968. Druene til denne vinen er hentet fra den 1,6 hektar store vinmarken i skråningene opp mot dette berømte Hermitage berget.

🍇 100 % syrah

💨Luftet i karaffel ca en og en halv time

  
2009 årgangen trenger også godt med luft
🎨 Dyp, mørk rød farge med innslag av lilla kant.

👃🏼 Intense og stor duft av mørke røde bær, bjørnebær, modent hengt kjøtt, sort pepper, einer, furu og hint av urter og balsamico.

👄 Elegant, kompleks og nyansert vin med en saftig frukt og sublim syrestruktur. Nydelig integrerte og polerte tanniner. Flott og konsentrert med en tørr finish og god  lengde. 


🎯 94/100 poeng og 4.4 ⭐️

🍽 Servert til reinsdyrmedaljong, rotmospurré, smørstekte kantarell og ovnsbakt rødløk og poteter med rødvinsgelé og viltsau


🍽 Servert til reinsdyrmedaljong, rotmospurré, smørstekte kantarell og ovnsbakt rødløk og poteter med rødvinsgelé og viltsaus.

  
Vi er nå midt iinne i viltsesongen og det flommer over av fantastiske råvarer



Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg