PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 16. desember 2017

2012 La Stappa Ageno

Den ultimate vinen til rakfisk?👍🏼 Min første Oransje-vin Nature. Denne fra La Stappa i Emilia-Romagna regionen Nordøst-Italia. Dette etter inspirasjon fra Heidi Jaksland og hennes blogg I Glasset.

🗜 Vinen fremstilles etter alle naturlige og biodynamiske metoder. Naturlig gjæring, 30 dagers skallkontakt og ingen tilsetninger av sulfitt eller andre kjemiske ulumskheter. 

🕰 12 måneders lagring på ståltank og på brukte franske eikefat. 🎨 En litt grumsete dyp oransje farge. 

👃🏼/👄 Dette er en helt spesielt vin og lukter både fjøs, stall, våt halm og hestesvette, så dette er helt klart en vin for viderekommende. Likevel en frisk og syrlig vin med god struktur og fin lengde.

🎯 88/100 pts 3.8 ⭐️

💶 vinen er tilgjengelig på VMP i BU og på 27 pol rundt omkring. Varenr. Varenr.  8035901 til en pris på kr. 299,90👍🏼 En vin som faktisk vil stå seg meget bra til rakfisk, og det var dette som var utgangspunktet for Heidi til å anbefale denne vinen da både fisk og vin har sine helt særegen stil.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg