PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 28. oktober 2017

1983 Chateau Cantenac Brown, Margaux Grand Cru Cleassé


Back to the eighties, continues...

1983 var en flott årgang i Bordeaux
🏰 Chateau Cantenac Brown ligger i Margaux kommunen og er en Grand Cru  Classé med andre vekst av 1855 klassifiseringen i Bordeaux.

🍾 Fin fylling, til nederst i halsen. 

💨 Luftet i bredbunnet karaffel ca 45 minutter.
🍇 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon og 10% Cabernet Franc

 
Fin fylling i flasken, men ganske så morken kork
🎨 Dyp og tett mørk rød farge med klart brunskjær og mursteinsrød kant.
👃🏼Fint utviklet og godt moden vin med duft av mørke sorte bær, solbærekstrakt, bjørnebær, vanilje, gammel rulletobakk, tjære, treverk, jordlige toner med stall og halm, samt noe krydder og urter.
👄 Konsentrert, nyansert og kompleks vin med god fasthet og et fyldig anslag med godt modne og litt tørre støvete tanniner. En litt for dvass syre styrer munnfølelsen, men en aroma av fortsatt godt moden frukt balanserer vinen glimrende og gir en lang rustikk og god ettersmak.


Dyp og tett mørk rød farge med klart brunskjær og mursteinsrød kant.

🎯 91/100 poeng og 4.3 ⭐️

🍽 Servert til reinsdyrmedaljong, rotmospurré, smørstekte kantarell og ovnsbakte poteter.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg