PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 26. februar 2016

2010 Marqués de Murrieta Reserva Finca Ygay

Nytt "Røverkjøp" på gang

En klar kandidat til årets påskelam...

Her har vi kommet over en meget flott Spanjol fra Rioja Alta distriktet, til den nette sum av kr 189,90. Eller om du legger veien om en tur til Harry-land for Svenske-handel, så er det nærmest ran eller tyveri om du putter noen flasker av denne opp i handlevogna di på Systemet. Her skal "Søta Bror" bare ha 139,00 SEK denne utmerkede kvalitetsvinen.Dette er en så elegant og flott vin at den bare må sjekkes ut og smakes. Kjøp inn i "bøtter og spann". Denne vinen drikker veldig flott allerede i dag og like godt helt frem til 2025. Tidligere årganger har blitt belønnet med godt over 90 poeng, både fra Decanter, Winespector og Robert Palmer som ga hele 93 poeng til 2007 årgangen. 2010 årgangen er ikke mye dårligere. Så her får man virkelig mye kvalitetsvin for pengene.
Farge: Klar rubinrød og en dyp kirsebærpreget kjerne. Ren og lys med en liten elegant oransje kant.

Duft: Kompleks vin med en fruktig og høy intensitet, uttrykksfull og aromatisk nese. En nesten perfekt balanse mellom modne røde bær som blåbær og solbær med hint av krydder og urter. Flotte fruktige dufter av fat og elegant nyanser av lær og vanilje.

Smak: Første anslag i munnen gir komplekse smaker av modne  mørke bær. Intens og dyp, med en stor personlighet. En perfekt blanding av moden kjølig frukt, balansert med skog og løv. Den har fine, godt strukturerte og fløyelsmyke tanniner, myk bitterhet og god syre. Lang, vedvarende og behagelig finish med god integrert fatsmak.

Konklusjon:
Marqués Murrieta Reserva Finca Ygay er en fantastisk rødvin. En blanding av klassisisme og modernitet, som er produsert av Bodegas Marqués de Murrieta og laget av druer fra vinmarkene som  ligger på Castillo Ygay eiendommen, i Rioja Alta. Denne vinen er blended av druene: Tempranillo (85%), Garnacha Tinta (8%), Mazuelo (6%), og Graciano (1%). Lagret minimum i 20 måneder på amerikanske eikefat, hvorav minst åtte måneder er i nye fat. Den eldes videre i minst 12 måneder til i flasken før de blir klare for salg.

Testet hjemme i Leir, fredag 26. februar 2016
91+//100 poeng
Kr 189,90 på VMP og 139,00 SEK på Bolaget
Castillo Ygay i Marques Murriata
Territoriet:
Castillo Ygay er en vingård med 300 hektar vinmarker i Rioja Alta-regionen, i en høyde på mellom 420 og 500 moh. Jordbunn er kalk og leire jord i et kontinentalt klima med Atlantisk innflytelse.

Vinfikasjon:
Fermentering rustfrie ståltanker, maserasjon av 11 dager og ytterligere pressing av de solide deler. 18 måneder aldring i amerikanske eikefat.
Servering temperatur ved ca 16 º C. Alkohol 14,0%. Drikkevindu: 2015 - 2025

Passer til:
Grillet rødt kjøtt, lam, svin og andre kraftige kjøttretter. Elegant vin til påskelam.

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg