PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

lørdag 6. februar 2016

2011 Due Brenton Tenuta Il Songo

Tenuta Il SongoTenuta Il Sogno betyr  "Drømmegården". Og drømmen ble virkeliggjort av et norsk par. De solgte alt de eide og satset på denne litt forfallne vigården i Piemonte våren 2002. Vingården ligger i Nizza Monferrato, et lite stykke sydøst for Asti. Siden den tid har Frode R. Refnes, fra Oslo og hans Eli Anne Langen fra Røros jobbet målbevisst og strukturert og de siste 10-12 årene har de levert viner av høy kvalitet og fått veldig god omtale og heder. De leverer fast til VMP hvert år og det selges mye bra kvalitetsvin fra disse ildsjelene. Tenuta il Sogno har siden 2003 satset på økologisk vin. Fra 2004 ble også biodynamiske prinsipper basert på Maria Thuns ”Biodynamic sowing and planting calendar” implementert, noe som blant annet betyr at hverken kunstgjødsel eller ugressmidler blir brukt i produksjonen, samt at man gjør aktivt bruk av månefaser og stjernekonstellasjoner – klipping av vinmarker foregår for eksempel alltid på nedadgående måne for å hindre plantene å blø unødig. I fjor (2015), fikk de med seg investorer fra Aalesund for å gjøre større oppkjøp av flere vingårder og ny vinmarker. Skal bli meget spennende og følge deres videre arbeid og ev. nye viner som dukker opp.


I dag har jeg plukket en forholdsvis ung vin fra 2011 årgangen til nevnte vingård. "Due Brenton" er en blended vin med de 3 mest kjente druene fra distriktet. 60% Fresia, 30% Barbera og 10% Nebbiolo. Dette er en forholdsvis fruktig og saftig vin, uten masse tanniner og syre. Glimmrende vin til Pizza, kylling og lette salat retter.Farge: Dyp rubinrød farge.

Duft: Mørke røde bær med florale toner av fioler og roser. Hint av urter, lakris og lær.

Smak: Utrolig frisk og fruktig vin med tydelig rød bærfrukt. Avslepne tanniner med en flott integrert syre. Vinen gir et saftig anslag i munnhulen og etterlater aroma av krydder, paprika og tjære. En frisk og god lengde i avslutningen. Vinen tåler forsatt flere år i kjeller, men drikker veldig godt i dag.

Testet hjemme i Lier lørdag 05.02. 2016
88+/100 poeng
Vinen finnes fortsatt i BU på Vinmonopolet til kr 258,- 

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg