PS!

Velkommen til min vinblogg med utvalgte smaksnotater fra egen vinkjeller, skrevet av en amatør som har vin og vinsmaking som hobby.
Her vil jeg publisere og skrive om viner jeg mener kan være til glede for flere og dele videre av hva en enkel amatør mener er gode kjøp av kvalitetsvin, samt at det vil komme anbefalinger på gode viner for lengre lagring.

fredag 12. februar 2016

2005 Brunello di Montalcino Pian delle Querci

Toscana og en Brunello på sitt beste

Familien Pian har drevet vinproduksjon i Montalcino gjennom fire generasjoner. I 1965 oppnådde de DOC og i 1980 fikk de tildelt toppkvaliteten DOCG  (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Denne Brunello di Montalcino er produsert utelukkende på 100% Sangiovese druer (lokalt kalt "Brunello"). Lagring foregår i tre år på nye eikefat av 50 hektoliter, deretter minimum 10 måneder på flaske før salg. Vinifikasjon er en middels til lang maserasjon. Veldig intens med hyppige pumping i de tidlige stadier av gjæring og hele tiden med en maksimal temperaturkontroll. 


Fredag kveld gir en stakkar sliter en meget fortjent avslappende atmosfære med senkede skuldre og ro i sjelen. Da er det greit å finne frem en litt over gjennomsnittlig vin, bare for å kose seg, samt synke ned i godstolen å bare nyde... stillhet, ro og fred. Her har jeg funnet frem en 2005 årgang som nå begynner virkelig og modnes og viser seg fra den siden vi vet slike viner fra Montalcino kan og skal smake. Som nevnt er dette en vin med 100% Sangiovesedrue og som er erketypisk for druen. 
Farge: Intens rubinrød farge med klare toner av granatrød. 
DuftRøde modne bær som kirsebær, plomme og moreller, hint av treverk, lær og krydder.
Smak: Anslag av en fløyelsmyk, saftig og bløt vin møter munnhulen. Elegant, kompleks med flere lag. Avdempet flott syre og modne, silkemyke og godt integrerte tanniner. En flott tredimensjonal smak med balsamico og mineralitet over mørke røde søte bær. En finish som bringer med alle smakene langt ned i svelget og avslutningen sitter lenge.

Testet hjemme i Lier fredag, 12. februar 2016.
92+/100 poeng
Tilgjengelig på VMP til kr 279,00

Ingen kommentarer:

Mest leste innlegg