Toscana og en Brunello på sitt beste
Familien Pian har drevet vinproduksjon i Montalcino gjennom fire generasjoner. I 1965 oppnådde de DOC og i 1980 fikk de tildelt toppkvaliteten DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Denne Brunello di Montalcino er produsert utelukkende på 100% Sangiovese druer (lokalt kalt "Brunello"). Lagring foregår i tre år på nye eikefat av 50 hektoliter, deretter minimum 10 måneder på flaske før salg. Vinifikasjon er en middels til lang maserasjon. Veldig intens med hyppige pumping i de tidlige stadier av gjæring og hele tiden med en maksimal temperaturkontroll.
Farge: Intens rubinrød farge med klare toner av granatrød.
Duft: Røde modne bær som kirsebær, plomme og moreller, hint av treverk, lær og krydder.
Smak: Anslag av en fløyelsmyk, saftig og bløt vin møter munnhulen. Elegant, kompleks med flere lag. Avdempet flott syre og modne, silkemyke og godt integrerte tanniner. En flott tredimensjonal smak med balsamico og mineralitet over mørke røde søte bær. En finish som bringer med alle smakene langt ned i svelget og avslutningen sitter lenge.
92+/100 poeng
Tilgjengelig på VMP til kr 279,00
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar